Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: thriller Signs schotelt je een duizelingwekkende moordzaak voor

Als je op Netflix naar thrillers zoekt dan kom je vooral Noorse, Deense of Zweedse titels tegen. Signs laat zien dat ze ook in Polen weten hoe ze een grimmige detective-serie af moeten leveren.

Dat is een nieuwe Netflix Original die sinds vandaag op Netflix staat. Znaki, zoals de serie heette toen de afleveringen werden uitgezonden in Polen, is zonder al te veel fanfare gelanceerd door Netflix. Geen teasers, interviews of internationale trailers.

Signs: Poolse thriller op Netflix

Dat is zonde, want juist van Poolse bodem hebben we nog weinig op de streamingdienst gezien. Sinds een aantal jaar is Netflix vooral internationaal aan het investeren in nieuwe content. Vooral naar aanleiding van het verrassende succes van het Duitse Dark en het Spaanse La Casa de Papel.

Dat smaakte naar meer, al helemaal nu het bedrijf in Europa aan quota moet voldoen. Binnenkort moet een bepaald percentage van de content op streamingdiensten lokaal geproduceerd zijn.

Dat zorgt hopelijk er ook voor dat het aanbod van Netflix diverser en sterker wordt. Maar goed, terug naar Signs. Er wordt een lijk van een vrouw gevonden in het Poolse Uilengebergte, waarbij al snel opvalt dat er veel gelijkenissen zijn met een onopgeloste moordzaak van tien jaar geleden.

Al een tweede seizoen?

Politiechef Trela krijgt de pittige taak om het mysterie op te lossen en de dader in te rekenen. Daarvoor zal de politiechef echter de hulp nodig hebben van mensen die in het kleine stadje in het Uilengebergte wonen. Die blijken minder behulpzaam dan Trela hoopte.

Je kunt Signs dus vanaf nu streamen op Netflix, en hieronder de Poolse trailer checken. Er is ook meteen goed nieuws: in Polen wordt er al een tweede seizoen uitgezonden op de zender AXN, dus bij succes kan de streamingdienst razendsnel een tweede seizoen internationaal uitbrengen.

?Check ook de eerste teaser voor het vierde seizoen van La Casa de Papel!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.