Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Gezondheid 24 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Lockdown atleet: Fransman loop hele marathon op zijn balkon

In Nederland zitten we gelukkig nog niet in lockdown en kunnen dus nog gewoon naar buiten. Lekker een rondje hardlopen, stukje wandelen of een rondje fietsen mag nog. Wel zo prettig, want dan blijf je in ieder geval nog een beetje fit. Helaas is deze luxe niet voor iedereen weggelegd. Zo zijn de regels in Frankrijk een stuk strenger en dat betekend dat je creatief moet zijn.

Frankrijk is in lockdown en mag je alleen naar buiten als het echt nodig is. Een boodschap doen en met de hond lopen mag nog, maar verder is het gewoon binnen blijven. Vooral voor fanatieke hardlopers is dit een zware tijd. Zeker als je geen loopband hebt staan, is het nagenoeg onmogelijk om aan je trainingskilometers te komen. Toch is het mogelijk. Dat heeft Elisha Nochomovitz namelijk wel bewezen.

Marathon op je balkon

Deze Fransman had op 15 maart aan de start van de marathon van Barcelona moeten staan, maar die ging niet door. Dus moest Elisha op zoek naar een andere uitdaging, maar omdat hij door de lockdown niet naar buiten mocht waren de opties schaars. De enige plek waar hij enigszins vrij kon bewegen, was zijn balkon. En dus besloot hij daar zijn marathon te lopen.

Elisha Nochomovitz trok zijn hardloopschoenen aan en begon met lopen. Heen en terug over zijn zeven meter lange balkon. Een snelle rekensom leert ons dat hij 3.015 keer heen en terug moest, maar het is hem gelukt. Het kostte hem bijna zes uur en dat is aanzienlijk langer dan hij normaal gesproken nodig heeft om de 42,2 km af te leggen.

Via Instagram liet Elisha Nochomovitz weten dat deze lockdown marathon zwaarder is dan al zijn voorgaande trainingen. Het constant keren en het feit dat jij bijna niet in een ritme kan komen, maakt het enorm zwaar. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Constant dezelfde zeven meter heen en daarna weer dezelfde zeven meter terug. Dat wordt snel saai, maar hij heeft het geflikt.

Fit blijven tijdens een lockdown

Wij zijn zelf best fanatieke sporters, maar dit gaan we hem zeker niet nadoen. Mocht een marathon op een balkon jou ook wat te veel van het goede zijn, maar wil je wel fit blijven tijdens een lockdown? Check dan deze complete workout op lichaamsgewicht.

BGR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.