Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Kijk en huiver: Netflix toont ronduit bizarre datingshow Sexy Beasts

Netflix heeft de eerste trailer uitgebracht van de meest absurde dating-show die je ooit hebt gezien: Sexy Beasts.

Netflix brengt al jarenlang op een peperduur hoog tempo nieuwe Originals uit. Op een gegeven moment heb je elk standaard concept wel gehad, zou je zeggen.

Dating-shows: hoe val je op?

Natuurlijk, er zijn altijd nog de standaard reality-televisie succesjes die je kunt blijven uitmelken. Denk bijvoorbeeld aan de altijd vermakelijke dating-shows. Met name het format van First Dates was de afgelopen jaren een succes. Ook in Nederland, bij de publieke omroep.

Maar nu nog een keer First Dates dunnetjes over doen is niet genoeg om op te vallen. Zeker niet nu het aantal streamingdiensten door het dak is gegaan.

Netflix presenteert Sexy Beasts

Netflix heeft de oplossing. Want als de nieuwe Original Sexy Beasts in één aspect gaat slagen, dan is het wel het opvallen tussen de talloze andere dating-programma’s.

Elke kandidaat wordt namelijk getransformeerd tot een… beest. Ideaal voor promotiemateriaal, want zoals je ziet levert het beelden op die je niet kunt negeren.

Toch zit er een dieper idee achter dan enkel goedkoop opvallen. Het idee achter Sexy Beasts is namelijk dat de (on)gelukkige singles af moeten gaan op persoonlijkheid, in plaats van op oppervlakkige looks.

Het innerlijk telt

En hoe zorg je ervoor dat iemand op het innerlijk afgaat? Precies, het uiterlijk onherkenbaar maken. Niet door à la The Voice de stoelen om te draaien, maar door beide singles om te toveren tot een grotesk beest.

Van kleurrijke dieren tot angstaanjagende aliens: het levert ronduit absurde beelden op. Het idee achter Sexy Beasts is overigens niet nieuw: de BBC begon al met het format in 2014. Maar na het succes van Masked Singer ziet Netflix er blijkbaar ook brood in.

Goed voor 7 Oscars: Netflix dropt dijk van een oorlogsfilm

Kijk en huiver: Netflix toont ronduit bizarre datingshow Sexy Beasts
(Afbeelding: Netflix)

Absurde trailer

Vorig jaar filmde de streamingdienst een eigen seizoen met Britse en Amerikaanse kandidaten. Het resultaat staat vanaf 21 juli op Netflix, maar hieronder kun je alvast de ronduit absurde eerste trailer bewonderen.

Smakeloos of niet, wij gaan zeker Netflix aanslingeren in juli! Ik bedoel, look at it:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.