Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Goed voor 7 Oscars: Netflix dropt dijk van een oorlogsfilm

Netflix heeft de zoveelste topper van een oorlogsfilm toegevoegd. Dit keer maken we kennis met een andere Obi-Wan Kenobi, in The Bridge on the River Kwai.

Je zou bijna gaan denken dat Netflix door heeft dat De Slag om De Schelde aan het scoren is in de bioscopen, en dacht: ‘Dat kunnen wij beter!’

Netflix scoort met oorlogsfilms

De solide oorlogsfilms die de afgelopen weken aan de streamingdienst zijn toegevoegd vlogen je om de oren.

Denk aan Black Hawk Down. Een uitstekende oorlogsfilm uit 2001 van Ridley Scott, met onder andere Ewan ‘Obi-Wan’ McGregor in de hoofdrol. Goed voor een dikke 7.7 op IMDb. Of Nebel im August, een heftige Duitse film over de Tweede Wereldoorlog die het eens anders aanpakt. Indrukwekkend.

Allemaal al gezien of op zoek naar ander kijkvoer? Dan hebben we goed nieuws voor je. Netflix gaat namelijk gewoon door. Afgelopen week is The Bridge on the River Kwai aan de streamingdienst toegevoegd.

The Bridge on the River Kwai

Een film met een dikke 8.1 op IMDb. Op Rotten Tomatoes scoort dit meesterwerk van David Lean (Lawrence of Arabia) zelfs een topscore van 96 procent. Ook dit keer kun je tegen Obi-Wan Kenobi aankijken, want Alec Guinness speelt een grote rol in The Bridge on the River Kwai.

Dat verraadt ook meteen hoe oud deze oorlogsfilm is. The Bridge on the River Kwai kwam namelijk uit in 1957. Laat dat je echter niet afschrikken: dit is een indrukwekkende achtbaanrit die je lang zal blijven. Bovendien is het ronduit fascinerend om het genre dat we anno 2021 zo goed kennen in een vroegere vorm te aanschouwen.

Kijktip: Netflix dropt één van beste oorlogsfilms van dit millennium

Bridge river Kwai Netflix oorlogsfilm
🧨 (Afbeelding: Horizon Pictures)

Allemaal leuk en aardig, maar waar gaat de film over? De door Netflix gescoorde film gaat over een groepje Britse soldaten. Het is de Tweede Wereldoorlog, en de soldaten zijn gevangen genomen door de Japanners. Ze mogen blijven leven, mits ze een brug bouwen over de river de Kwai. Langzaam nemen de Britten alle touwtjes in handen, maar ze hebben niet door dat de Geallieerden juist van plan zijn om de kritieke infrastructuur op te blazen.

Zeven Oscars

De rest moet je vooral zelf gaan ervaren. Als de bovenstaande scores al niet genoeg zeggen, dan zal het aantal beeldjes dat David Lean met dit meesterwerk scoorde dat wel doen. Hij sleepte met The Bridge on the River Kwai maar liefst zeven van de acht genomineerde Oscars in de wacht. Verplicht kijkvoer voor de oorlogsfilm-fanaten!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.