Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 24 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Langverwachte WhatsApp-feature is niet zo tof als je hoopte

WhatsApp komt binnenkort eindelijk met ondersteuning voor meer apparaten. Ook is de verbinding met je smartphone niet altijd meer nodig. Toch blijft er een vervelende beperking bestaan waarvan men eigenlijk hoopte dat ie zou verdwijnen, zo blijkt nu.

We gebruiken massaal WhatsApp, maar de chat-app is in sommige opzichten nog altijd hopeloos beperkt. Veel is verbeterd, maar met name de beperkte ondersteuning voor meerdere apparaten blijft vervelend.

WhatsApp: té beperkt

Instagram DM’s en Messenger kun je overal gebruiken. Of je nou één, twee of drie telefoons hebt. WhatsApp is gekoppeld aan je telefoonnummer. Sterker nog: aan je smartphone.

WhatsApp Web was al een geschenk uit de hemel, maar ook die versie van de chat-app houdt er meteen mee op als je telefoon even geen internetverbinding heeft. Oftewel: alles loopt nog via je telefoon.

Facebook is er achter de schermen echter mee bezig om Messenger, Instagram en WhatsApp aan elkaar te koppelen. Zodat je straks in theorie binnen Messenger gewoon je WhatsApp-berichten kunt antwoorden.

Eindelijk: Multi-Device

Dat brengt de nodige nieuwe features met zich mee. Het halve internet begon te juichen toen uit een nieuwe bèta-versie van WhatsApp bleek dat de ontwikkelaars eindelijk met ondersteuning voor multi-device komen.

Onlangs bevestigde Facebook-CEO Mark Zuckerberg dat nieuws. Binnen enkele maanden kun je de langverwachte update verwachten. WhatsApp Web en WhatsApp Desktop blijven eindelijk ook gewoon werken als je telefoon uitstaat.

Ideaal, al blijft iPad-ondersteuning voorlopig uit. Maar goed: WhatsApp Web op je tablet is ook een optie.

Juich niet te vroeg: slecht nieuws

Nu is er echter ook slecht nieuws. Multi-Device is namelijk niet zo ‘multi’ als we stiekem hoopten. In de eerste instantie blijft WhatsApp beperkt tot één telefoon. Sure, je kan Web, Desktop en Facebook Portal gebruiken zoveel je wilt en je telefoon uitzetten, maar je kunt niet via je werktelefoon en privétoestel dezelfde chats openen.

WhatsApp Multi-Device beperkt
🤨 (Afbeelding: WABetaInfo)

Kijk, het is al een zegen dat je er geen last meer van zal hebben als je smartphone even in de slaapstand schiet of geen 4G-verbinding heeft, maar de open en veelzijdige toekomst van WhatsApp is blijkbaar dus toch niet zo flexibel als velen hoopten.

Fingers crossed

Zoals WABetaInfo benadrukt, de bloggers die de beperking in de bèta van de chat-app hebben ontdekt, kan daar echter nog verandering in komen. Als niet voordat de langverwachte feature live gaat voor iedereen, dan wel later. Laten we het hopen!

WhatsApp als een pro: deze 7 tips en tricks zijn onmisbaar

9To5Google

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.