Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 2 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

6 ijzersterke series op Netflix die iedere ‘Narcos’-fan gezien moet hebben

Het is nog niet officieel, maar wij durven er wel op te gokken dat Narcos: Mexico in september op Netflix gaat verschijnen. Zoals de titel doet vermoeden gaan we ditmaal niet terug naar Colombia, maar staat Mexico op het ticket. Nieuw land, nieuwe criminelen en nieuwe agenten die ervoor moeten zorgen dat het witte poeder de grens niet passeert. Over een maand gaat het gebeuren, dus je hebt nog mooi de tijd om een andere serie te bingen. Deze zes ga je in ieder geval zeker waarderen.

El Chapo, seizoen 3 (IMDb: 7.9)

In het nieuwe seizoen van Narcos nemen twee agenten het op tegen de kartels van Mexico. Dat betekent dat ze te maken gaan krijgen met de bekendste drugsbaas van dat land: El Chapo. Deze man die regelmatig uit een gevangenis wist te ontsnappen, heeft ook al zijn eigen serie op Netflix. Het derde seizoen is net verschenen, dus die kun je mooi gaan kijken voordat Narcos: Mexico van start gaat.

Pablo Escobar: El Patrón del Mal (IMDb: 8.6)

In het tweede seizoen van Narcos moesten we afscheid nemen van de bekendste drugsbaas uit Colombia: Pablo Escobar. Zat je huilend voor de televisie omdat je nog veel meer van deze man had willen zien? Nou, dan hebben we goed nieuws voor je. Er staat namelijk nog een serie over Pablo Escobar op Netflix en daar ga je voorlopig nog wel even zoet mee zijn. Het hele eerste seizoen van Pablo Escobar: El Patrón del Mal staat namelijk voor je klaar. Oh, misschien handig om te melden. Deze bestaat uit 74(!) afleveringen van gemiddeld veertig minuten.

Queen of the South (IMDb: 7.8)

De drugshandel is een echte mannenwereld. Toch? Nou, niet dus. Er waren meer dan genoeg machtige vrouwen in dit wereldje en daar besloot USA Network op in te spelen. In Queen of the South zien we hoe een Mexicaanse geldwisselaarster verliefd wordt op een drugsdealer. Helaas maakt de concurrentie hem een kopje kleiner en dus moet zij het imperium overnemen en vluchten naar Dallas.

Dope (IMDb: 7.3)

Al deze series zijn natuurlijk heel vermakelijk, maar wel zwaar geromantiseerd. Hoe gaat het er echt aan toe in de oorlog tegen drugshandel? Dat kun je ontdekken in de Netflix Original docuserie Dope. Hierin wordt vanuit het perspectief van zowel de politie, de gebruikers en de handelaren naar deze bloederige oorlog gekeken. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een stukje feit naast al die fictie.

Drug Lords (IMDb: 6.8)

Nog een interessante docuserie over de drugshandel is Drug Lords. Hierin gaat alle aandacht naar de grootste namen uit deze criminele wereld. Bekende, maar ook minder bekende drugsbazen. Iedere aflevering staat er weer iemand anders centraal. Zeker de afleveringen over Pablo Escobar (seizoen 1, aflevering 1) en El Chapo (seizoen 2, aflevering 1) zijn het kijken waard, maar vergeet ook zeker de tweede aflevering van het eerste seizoen niet! Deze gaat namelijk over het Cali kartel die je kent uit het vorige seizoen van Narcos.

Breaking Bad (IMDb: 9.5)

Je kunt gewoon geen lijstje maken met series over drugs zonder Breaking Bad te noemen. Deze serie over een terminaal zieke scheikundedocent die meth gaat maken en vervolgens een imperium opbouwt, behoort tot de beste series ooit. Heb je Breaking Bad al gezien? Mooi! Dan kun je de hele handel gewoon opnieuw gaan bingen. Beter gaat het namelijk niet worden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.