Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 3 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Moeder Paul Walker doet emotionele onthulling over de dood van haar zoon

Het is moeilijk voor te stellen, maar het is bijna vijf jaar geleden dat de wereld afscheid moest nemen van Paul Walker. De acteur die met zijn rol in de Fast & Furious serie veel roem vergaarde, kwam om het leven bij een eenzijdig auto ongeluk. Over iets meer dan een week verschijnt de documentaire over zijn leven en het tragische einde. In aanloop naar de release deed zijn moeder een emotionele onthulling.

Cheryl Walker heeft namelijk voor het eerst openlijk gesproken over de laatste dag van haar zoon. Volgens de moeder van de overleden acteur was hij die dag in zeer goede doen. Paul Walker had in die periode geen werkverplichtingen en genoot volop van een zijn vakantie. Even geen Furious 7, maar thuis genieten van zijn dochter Meadow. Samen waren ze plannen aan het maken voor het kopen van een kerstboom.

Meer dan alleen een Hollywood ster

Dat hij er opeens vandoor moest, had te maken met een vergeten afspraak. Volgens Cheryl was ze in een goed gesprek verwikkeld met haar zoon waardoor hij de tijd was vergeten. Hij ontving vervolgens een berichtje van een vriend dat hij iets gepland had die dag en ging er vervolgens halsoverkop vandoor. Het evenement waar hij aanwezig moest zijn, was een inzamelingsactie voor inwoners van de Filippijnen die getroffen waren door de orkaan.

Na afloop stapte Paul Walker in de auto bij goede vriend en financieel adviseur Roger Rodas. Wat er vervolgens gebeurde is bekend. De voormalig coureur verloor de controle over zijn auto en raakte een lantaarnpaal. Hierdoor brak brand uit in de auto waarbij beide inzittenden direct om het leven kwamen. Het blijft een tragisch verhaal.

I Am Paul Walker

De reden waarom Cheryl Walker dit verhaal vertelt, is omdat ze wil laten zien dat haar zoon meer was dan een Hollywood ster. Hij was bovenal een liefhebbende vader en iemand die altijd klaar stond om anderen te helpen. Hier gaan we ongetwijfeld meer van zien in de documentaire I Am Paul Walker, die op 11 augustus gaat verschijnen.

LadBible

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.