Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 29 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix-hit over mysterieuze lerares stoot Depp V Heard van troon

Netflix is weer een hitserie rijker, ditmaal over een mysterieuze lerares. Who Is Erin Carter? heeft Depp V Heard van de troon gestoten als best bekeken serie wereldwijd.

Dat een mysterieuze docent als hoofdpersoon goed kan scoren, weten we dankzij Breaking Bad al jaren. Maar daar houdt de vergelijking ook direct op.

Who Is Erin Carter? op Netflix

Netflix-serie Who Is Erin Carter? laat je meevoeren in het rustige leven van een Britse vrouw die als lerares werkt in Barcelona. Dat leventje loopt echter uit de hand als een gewapende overval op een supermarkt haar geheime en gewelddadige verleden blootlegt.

Tijdens die overval blijkt de mysterieuze lerares over skills te beschikken van een commando. Wat schuilt er achter deze vrouw. Of beter gezegd: Who Is Erin Carter?. De hoofdrol in deze hitserie wordt gespeeld door de Zweedse actrice Evin Ahmad. Andere castleden zijn onder anderen Sean Teale, Douglas Henshall, Susannah Fielding en Charlotte Vega.

Tot ziens Depp V Heard

Who Is Erin Carter? is al sinds de première op 24 augustus de best bekeken serie wereldwijd op Netflix, aldus filmdatawebsite Flixpatrol. Lange tijd daarvoor was dat Depp V Heard, een docu-serie over de recente rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard.

Evin Ahmad als Erin Carter (Afbeelding: Netflix)

Leuk en aardig dat de massa kijkt naar Who Is Erin Carter?, maar wat is het oordeel van het publiek en de professionele filmcritici? Welnu, met een score van respectievelijk 65% en 67% op Rotten Tomatoes staan die ongeveer hetzelfde in de wedstrijd. Niet om direct enthousiast van te worden, maar nog altijd een stuk hoger dan de 33% score voor Depp V Heard. IMDb geeft een 6,4 uit 10.

Oordeel vooral zelf. Who Is Erin Carter? is nu te streamen via Netflix. En ben je wel klaar met de zomer? Laat de herfst dan snel beginnen in je huiskamer met deze nieuwe films en series die in september 2023 op de streamingdienst verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.