Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 30 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix-serie Arnold Schwarzenegger beukt concurrentie van apenrots

FUBAR, de nieuwe en eerste Netflix-serie ooit met Arnold Schwarzenegger, komt binnen op nummer één op de lijst met best bekeken series. En terecht, dit onoverwinnelijke type archetype actieheld bestaat simpelweg niet meer.

Van Conan the Barbarian en The Terminator via Twins en Kindergarten Cop tot Collateral Damage en The Expendables; generaties zijn opgegroeid met Arnold Schwarzenegger. Een actiefilmheld pur sang, met af en toe uitstapjes naar verrassend zachtaardige rollen. Een Netflix-serie ontbrak nog op zijn lijstje, maar daar kwam op 25 mei 2023 verandering in. En we voorspelden het al: FUBAR is een regelrechte hit.

Netflix-serie FUBAR met Arnold Schwarzenegger

Het plot doet er eigenlijk niet toe bij deze cultheld, maar toch even de synopsis. Luke Brunner en zijn dochter Emma hebben jarenlang tegen elkaar gelogen. Geen van beiden weet dat de ander een CIA-agent is. Zodra ze beiden achter de waarheid komen, realiseren ze zich dat ze eigenlijk niets van elkaar weten. En dan gaan ze natuurlijk samenwerken. Lang verhaal kort: veel actie, met af en toe een knipoog.

Luke Brunner wordt in FUBAR uiteraard gespeeld door Arnold Schwarzenegger, en zijn dochter Emma door Monica Barbaro. Filmfans kennen haar vooral als Natasha ‘Phoenix’ Trace in Top Gun: Maverick (2022). Andere prominente castleden zijn onder anderen Milan Carter (Dolemite Is My Name), Gabriel Luna (The Last of Us), Travis Van Winkle (Transformers) en Fabiana Udenio (Austin Powers: International Man of Mystery).

Vergeet Rotten Tomatoes en IMDb

Zo heeft Netflix een prima cast rond Arnold Schwarzenegger gebouwd, en met succes. Wereldwijd is FUBAR by far de meest gestreamde serie. Er is slechts een handje vol landen waar de actieserie niet op plek één staat.

fubar, netflix serie, arnold schwarzenegger, hit
Arnold Schwarzenegger en Monica Barbaro als vader en dochter (Afbeelding: Netflix)

Niet dat recensies er toe doen bij Arnold Schwarzenegger, maar wat zeggen de doorgaans zure filmcritici van over de Netflix-serie? Welnu, op Rotten Tomatoes geven professionele recensenten FUBAR een score van 49%, terwijl het publiek er met 70% behoorlijk wat meer waardering voor uitspreekt. IMDb geeft een rating van 6,5 uit 10.

Oordeel zelf: FUBAR is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.