Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 30 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Lidl doet VanMoof vergeten met deze betaalbare Urban E-Bike

Lidl stunt regelmatig met een elektrische fiets, maar vaak is dat dan een tweewieler met een dubieus ontwerp. Nu een betaalbare e-bike die met niet al te veel fantasie aan een VanMoof of Cowboy doet denken.

Als disclaimer vertellen we er altijd maar weer bij dat Lidl een budgetketen is, en dat elektrische fietsen die je hier koopt qua materiaal en accu meestal onderdoen voor A-merken. Maar de kwaliteit van de e-bikes die je bij de supermarkt koopt, is door de jaren heen behoorlijk verbeterd.

Elektrische fiets à la VanMoof bij Lidl

Normaal gesproken was dus ook het design een heikel punt rond een e-bike van Lidl, maar dat is met de CRIVIT Urban E-Bike 27,5 verleden tijd. Geen lelijke accu op de bagagedrager, maar een geïntegreerde én uitneembare batterij. Geen verlaagd bejaardenontwerp, maar een frame dat doet denken aan VanMoof.

De 360 Wh accu van deze e-bike is goed voor een maximale actieradius van 70 kilometer, wat deze CRIVIT tot een elektrische fiets maakt die vooral geschikt is in de stad. De 250 W achterwielmotor biedt trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. In tegenstelling tot een VanMoof kun je de accu zowel in het stopcontact als in je huis opladen. Hoe de fietsen van Lidl en het Nederlandse merk zich verder tot elkaar verhouden lees je hier.

Wat kost de CRIVIT Urban E-Bike?

De CRIVIT Urban E-Bike 27,5 is een unisexmodel, verkrijgbaar in het zwart en wit. Daarbij moet gezegd worden dat de zwarte editie online in noodtempo was uitverkocht, en in sommige winkels nog wel beschikbaar is. De witte versie van de elektrische fiets koop je nog wel online. Beide modellen kosten 1.299 euro. Meer specificaties lees je hier.

lidl, crivit urban e-bike 275, vanmoof, betaalbare elektrische fiets
🚲 (Afbeelding: Lidl)

Vind je een design à la VanMoof totaal niet belangrijk, en wil je gewoon een degelijke elektrische fiets bij Lidl? Check dan dit model, dat als goedkoopste e-bike in de ANWB-test verrassend goed scoort.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.