Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 25 apr 2023
Leestijd: 1 minuut

De goedkoopste e-bike uit de ANWB-test scoort verrassend goed

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets, dien je wel wat voorwerk te doen. De ANWB-test 2023 is daarbij een nuttige leidraad. En ga je voor budget, dan is de goedkoopste e-bike uit deze test zo’n slechte koop nog niet. Beschikbaar bij Lidl.

De ANWB test jaarlijks een fietsenstalling vol elektrische fietsen in alle soorten en prijsklassen. De absolute winnaar in 2023 is de Stella Livorno Premium MDB SI. Maar voor bijna 1.000 euro minder heb je bij Lidl de goedkoopste e-bike uit de test, die nog altijd het rapportcijfer 7 scoort.

Goedkoopste e-bike uit ANWB-test 2023

We hebben het over de Prophete E-bike Premium 28, die je in de online schappen van Lidl vindt. Dit soort budgetfietsen worden klaarblijkelijk ten onrechte troep genoemd.

goedkoopste e-bike anwb test 2023, elektrische fiets, lidl
Prophete E-bike Premium 28 (Afbeelding: Lidl)

Oké, op design gaat deze elektrische fiets het niet winnen. Kijken we naar prijs-kwaliteit, dan is de ANWB zeer positief. De geteste actieradius is 72 kilometer, waarmee de e-bike van Lidl een 8,5 scoort. Ook op de remmen en het gebruiksgemak scoort de Prophete E-bike Premium 28 bovengemiddeld hoog. Van de tien criteria scoren alleen de ‘accu en lader’ en ‘constructie/onderdelen’ een onvoldoende.

Elektrische fiets te koop via Lidl

Het mag geen verrassing meer heten dat de goedkoopste elektrische fiets uit de ANWB-test 2023 te koop is via de budgetsupermarkt Lidl, die meerdere tweewielers met elektromotor verkoopt. Voor deze e-bike betaal je op het moment van schrijven 1.499 euro. Ten tijde van de test was dit, zoals je in het volledige testresultaat kunt lezen, nog 1.299 euro. Dat kan kloppen, want Lidl verandert de prijzen van dit soort deals regelmatig.

goedkoopste e-bike anwb test 2023, elektrische fiets, lidl, prohete premium 28
Prophete E-bike Premium 28 (Afbeelding: Lidl)

Check hier de complete ANWB-test 2023. Een nog goedkopere e-bike vind je momenteel overigens bij de Albert Heijn. Deze is echter niet meegenomen in de test van de Algemene Nederlandse Wielrijdersbond.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.