Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 25 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix onthult releasedatum(s) en trailer La Casa de Papel seizoen 5

Het vijfde en tevens laatste seizoen van La Casa de Papel is onderweg. Netflix heeft bekendgemaakt vanaf wanneer we aan de slag kunnen met het ongetwijfeld explosieve slotstuk. Opmerkelijk genoeg kiest de streamingdienst ditmaal voor een iets ander uitzendschema dan je gewend bent.

Het vijfde seizoen van La Casa de Papel wordt namelijk in tweeën gehakt. Netflix gaat de tien nieuwe afleveringen dus niet in één keer online zetten. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen moeten de fans het doen met twee setjes van vijf afleveringen. Gelukkig zit er niet al te veel tijd tussen het eerste deel en tweede deel van seizoen vijf.

Twee releasedatums voor La Casa de Papel seizoen 5

De eerste afleveringen van La Casa de Papel seizoen vijf zullen vanaf 3 september beschikbaar zijn. Vervolgens moet je drie maanden geduldig wachten. Het absolute slot van de populaire Spaanstalige Netflix Original verschijnt namelijk aan het einde van 2021. Om precies te zien op 3 december. Waarom er ditmaal gekozen is voor een gesplitste release van het seizoen, legt de maker graag uit.

La Casa de Papel: 6 dingen die we weten over seizoen 5

Volgens Álex Pina bestaat het vijfde en laatste seizoen ook qua verhaal uit twee delen. We beginnen met de afwikkeling van het doldwaze avontuur dat in seizoen drie begonnen is. De gemaskerde rovers zitten nog steeds in de Spaanse Bank, maar het explosieve einde van deze overval komt steeds dichterbij. In de eerste vijf afleveringen krijgen we, zoals Pina het zegt, de sensatie van een seizoensfinale.

Netflix breit einde aan populaire serie

Vanaf het moment dat de overval op de Spaanse Bank is afgerond, begint de afwikkeling van de Netflix-serie als geheel. De hoofdpersoon hebben in de afgelopen vier en een half seizoen een hoop meegemaakt. Daarom wordt in het tweede deel van het vijfde seizoen van La Casa de Papel de focus gelegd op de emoties van alle karakters. Pina belooft een sentimentele reis die ons rechtstreeks verbindt met hun vertrek.

Voordat dit zover is, moeten de populaire rovers nog wel eerst even ontsnappen uit de Spaanse Bank. Door alle ellende uit het vierde seizoen belooft dat een helse opgave te worden, vooral omdat het leger zich inmiddels gemeld heeft. De Professor, Tokyo, Denver, Rio en alle anderen staan voor de grootste uitdaging tot nu toe. Om je daar alvast een voorproefje van te geven, komt Netflix ook met een nieuwe trailer.

Meer van La Casa de Papel-maker Pina

Hoe dit allemaal gaat aflopen, gaan we dus zien op 3 september. Mocht je nog een toffe Netflix-serie zoeken om in de tussentijd te kijken, dan is White Lines misschien wel een aanrader. Deze is namelijk gemaakt door La Casa de Papel-maker Álex Pina. benieuwd wat deze serie te bieden heeft? Klik dan hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.