Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Reality-show Netflix stuurt zombies op echte mensen af

Combineer Squid Game met The Walking Dead en je hebt het recept voor een intrigerende nieuwe reality-show van Netflix: Zombieverse. De eerste trailer zet meteen de toon.

Netflix onthulde in juni de eerste trailer voor Squid Game: The Challenge. Maar liefst 456 deelnemers strijden om de hoofdprijs: 4 miljoen kersverse euro’s.
Een reality-versie van de megahit uit 2021.

Spin-off Squid Game in opspraak

Ja, de streamingdienst gaat de gruwelijke formule uit dat fictieve scènario toepassen op echte mensen, echte deelnemers. Dat klinkt behoorlijk f*cked up, en dat is het blijkbaar ook.

De onuitgebrachte show is namelijk nu al in opspraak. Deelnemers noemden de opnames tegenover Vanity Fair al een “gemanipuleerde, traumatische puinhoop.” Er worden zelfs al juridische stappen overwogen. Squid Game: The Challenge staat voor november op de planning.

Netflix gaat verder met Zombieverse

Die ophef weerhoudt de streamingdienst er niet van om nóg een gewaagde reality-serie op poten te zetten. Netflix heeft namelijk de allereerste trailer gedropt voor Zombieverse, een Zuid-Koreaanse productie die de populariteit van The Walking Dead vakkundig combineert met het beste van reality-televisie. Althans, dat is het idee.

De insteek is vrij eenvoudig: een groep deelnemers denkt deel te nemen aan een generieke dating-show, maar de grote plottwist is dat ze zich opeens in een met zombies gevuld Seoul bevinden.

Samen zullen ze moeten te zien ontsnappen en zo aan de zombies te zien ontkomen, of zelf in een zombie veranderen. Ondertussen krijgen ze opdrachten die ze moeten voltooien.

Beroemde gezichten

De cast bestaat grotendeels uit bekende gezichten uit de Zuid-Koreaanse entertainmentwereld. Van acteurs zoals Lee Si-young van de Netflix-hit Sweet Home tot een K-Pop-groep (Billie) en een comedian (Park Na-rae).

Wat er nou precies scripted en wat niet wordt, is op het moment van schrijven onduidelijk. De eerste trailer onthult eigenlijk vrijwel meteen dat we hier duidelijk met een Squid Game-achtige reality-serie te maken hebben: deelnemers die samen in hetzelfde schuitje zitten, en vanuit een pittige situatie allerlei opdrachten moeten voltooien. Zoals je eigenlijk kent van vele televisieprogramma’s, maar dan met een intens zombie-sausje.

Netflix Zombieverse Zuid-Koreaanse Squid Game reality show
🧟‍♂️ (Afbeelding: Netflix)

Gruwelijkere zombies dan The Walking Dead

De makers nemen het experiment bloedserieus: “Hoe zouden mensen nou daadwerkelijk reageren als er zombies zouden verschijnen in de echte wereld? Worden ze dan de held, een vijand of een omstander?”

Ze schuwen in ieder geval de grimmigheid niet, zoals je gewend bent van Zuid-Koreaanse series en films. De acteurs die de zombies spelen werden bijvoorbeeld getraind door het team achter Kingdom, een geprezen Netflix Original die ook tjokvol gruwelijke zombies zit. Dan is The Walking Dead opeens kindertelevisie.

8 augustus op Netflix

Dus ja, als je Squid Game mist, dan kun je 8 augustus alvast in je agenda blokkeren. Vanaf dan is het eerste seizoen van Zombieverse in zijn geheel te streamen op Netflix. In de tussentijd trek in meer grimmig Zuid-Koreaans vermaak? In dit artikel tippen we zes meesterlijk thrillers uit het land.

Netflix Zombieverse Zuid-Koreaanse Squid Game reality show
🧟‍♂️ (Afbeelding: Netflix)

The Verge

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.