Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 10 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix onthult wanneer Peaky Blinders seizoen 6 te zien is in Nederland

Op 27 februari verscheen de eerste aflevering van Peaky Blinders seizoen zes op BBC One. Leuk voor de Britten, maar hoe zit het met ons? In Nederland moeten we helaas nog even geduld hebben. Netflix heeft bekendgemaakt dat het aller laatste seizoen vanaf 10 juni te streamen is.

Na negen jaar komt er in 2022 een einde aan Peaky Blinders. Hoewel de serie nog steeds razend populair is en uitstekend scoort, hebben de makers besloten om er een einde aan te breien. Stoppen op je hoogtepunt noemen ze dat. Gelukkig hoeven de fans niet meteen af te kicken, want er zit nog wel een Peaky Blindersfilm in de pijplijn.

Het laatste seizoen

Voordat de film verschijnt, hebben we eerst nog een volledig seizoen voor de boeg. In Engeland zijn ze daar net aan begonnen. Op 27 februari verscheen de seizoensopener en gisteren keken de Britten naar de tweede aflevering. Iedere zondag verschijnt er een nieuwe aflevering. Dit betekent dat op 3 april de laatste aflevering van Peaky Blinders seizoen zes te zien is op BBC One.

De Britse publieke omroep heeft in die eerste periode het alleenrecht op hun eigen serie. Gelukkig hebben ze daarnaast ook een deal met Netflix. De welbekende streamingdienst mag, enige tijd na het verschijnen van de laatste aflevering, alle afleveringen internationaal verspreiden. Waaronder dus ook in Nederland.

Vanaf wanneer staat Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix?

Inmiddels is ook bekend hoe lang wij Hollanders nog moeten wachten. Via hun social media kanalen laat Netflix weten dat het gehele zesde seizoen van Peaky Blinders vanaf 10 juni te bingen is.

⚠️Pas op! De rest van dit artikel bevat spoilers.⚠️

In het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders gaan we verder waar we gebleven waren. Dat geeft weinig reden tot optimisme voor de familie Shelby, want seizoen vijf kenden geen al te prettig einde. Tommy worstelt nog steeds met de dood van Grace. Hij ziet haar overal en begint langzaam gek te worden.

Peaky Blinders-ster verklaart vreemde gewoonte van Tommy Shelby

Deprimerend slotstuk?

Ondertussen wordt de Shelby family steeds verder uitgedund. Zo nemen we onder andere afscheid van Polly. De moeder van het stel moest uit de serie geschreven worden na de dood van actrice Helen McCrory. De ooit zo succesvolle familie staat op instorten en ondertussen staat de Tweede Wereldoorlog op het punt van uitbreken. Komt het nog goed of krijgen we een deprimerend slot.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.