Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 4 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Peaky Blinders-ster verklaart vreemde gewoonte van Tommy Shelby

Vorige week is het zesde seizoen van Peaky Blinders in premiere gegaan op de BBC. Tommy Shelby is weer helemaal terug en nog steeds druk bezig om de criminele ladder te beklimmen. Dat doet hij op inmiddels herkenbare wijze, compleet met opmerkelijke gewoontes.

Tommy Shelby is één van de meest iconische karakter van de laatste jaren. Zijn kapsel is inmiddels een begrip en ook zijn hele doen en laten wordt vaak geïmiteerd. Bijvoorbeeld de manier waarop hij een sigaret rookt in Peaky Blinders. Voordat hij de zoveelste peuk opsteekt, wrijft hij de sigaret eerst over zijn lippen.

Cillian Murphy verklaart opmerkelijke gewoonte Tommy Shelby

Dit is inmiddels één van de handelsmerken van Tommy Shelby geworden, maar waar komt dit vandaan? Die vraag werd onlangs gesteld aan de man die er verantwoordelijk voor is: Peaky Blinders-acteur Cillian Murphy. Wat blijkt, het is niet vooraf verzonnen, maar op natuurlijke wijze ontstaan.

Deze fout in alle afleveringen van Peaky Blinders heb je waarschijnlijk gemist

De man die Tommy Shelby speelt, vertelt dat het over de lip laten glijden van de sigaret een praktische zaak is. Hij doet dit namelijk zodat de peuk niet aan zijn lip blijft plakken. “Als je de sigaretten die we gebruiken niet eerst over je lip wrijft, blijven ze plakken. Dit werd vervolgens een soort eigenaardigheid van Tommy, maar het is dus geboren uit noodzaak. Ik bleef het daarom doen en is het nu echt een Tommy-ding” aldus Cillian Murphy.

Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix

In het interview legt de Peaky Blinders-ster uit dat bepaalde dingen niet vooraf bedacht worden, maar gewoon gebeuren. Cillian Murphy noemt zelf nog een voorbeeld, namelijk dat we Tommy Shelby nooit zien eten. Pas na twee seizoen kwamen ze erachter dat de hoofdrolspeler regelmatig aan een volle tafel zit, maar nooit iets naar binnen werkt. Dit werd vervolgens een soort running gag.

Zijn de kapsels uit Peaky Blinders wel historisch accuraat?

Of Tommy Shelby ook in het zesde seizoen van Peaky Blinders niks eet en zijn sigaretten blijft likken, gaan we binnenkort zien. Het nieuwe seizoen is momenteel te zien op de Britse televisie. Zodra alle zes afleveringen daar voorbij zijn gekomen, begint de overtocht naar Netflix. De verwachting is dat we het nieuwe seizoen van Peaky Blinders ergens deze lente kunnen gaan streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.