Kyara Spierings
Kyara Spierings Kapsels & Baarden 18 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Het Peaky Blinders kapsel: dit vraag je de kapper en zo style je ’em

Als je een beetje van bingewatch-waardige series houdt, is Peaky Blinders je vast niet ontgaan. Voor de rest: In deze serie zie je acteurs Tom Hardy en Cillian Murphy in strakke pakken en met perfecte kapsels hun (ongure) business runnen. Super stylish, dat willen we allemaal wel. Zowel de kleding, als het welbekende Peaky Blinders kapsel.

Binnen no-time werd de serie mateloos populair. Niet alleen vanwege het het verhaal, de acteerprestaties en de toffe beelden, maar ook door de stijl. De iconische kleding en kapsels sloegen direct aan en sindsdien zie je deze trend overal. Toch was aanvankelijk niet iedereen was direct overtuigd.

Het iconische Peaky Blinders kapsel

Toen Laura Schiavo, de make up designer, aan kwam zetten met het idee voor het nu welbekende kapsel, was niet iedereen gelijk on board. Het duurde ongeveer een week voordat de cast overtuigd was om hun haar af te knippen en het Peaky Blinders kapsel te nemen.

Het kapsel is geïnspireerd op militaire kapsels in combinatie met een serie portretten van criminelen uit het boek ‘Crooks Like Us’ van Peter Doyle. Schiavo had niet verwacht dat naast de Peaky Blinders outfit (driedelige pakken en Baker boy petjes) ook het kapsel zo populair zou worden.

Wat vraag je als je bij de kapper zit?

Waarschijnlijk weet de kapper precies wat je bedoelt als je vraagt naar ‘Het Peaky Blinders kapsel’, toch hier de precieze omschrijving voor als je kapper geen Netflix heeft. Vraag hem om de zijkanten zonder overloop heel kort op te scheren. Je wilt een groot contrast tussen de boven- en onderkant door het niet te laten faden. De bovenkant mag lekker kort en scherp.

Het Peaky Blinders kapsel
De stijl van Arthur of Tommy? (Afbeelding: BBC)

Vind je deze stap te heftig, maar wil je wel een Peaky Blinders kapsel? Dan kun je alsnog voor een fade gaan, maar vraag dan wel om de overgang wat hoger te leggen. In beide gevallen is het in ieder geval wel belangrijk dat je wat lengte op de bovenkant hebt. Je moet het tenslotte nog wel op de juiste manier kunnen stylen.

Zo stijl je het kapsel

Je kunt je Peaky Blinders kapsel natuurlijk onder een Baker boy petje dragen, maar we gaan er even vanuit dat je dat niet doet. Je kunt zelf kiezen voor welk personage je gaat. Óf je kamt het strak naar achteren zoals Arthur Shelby, óf je gaat voor de Tommy-stijl en duwt het juist naar voren zodat het op je gezicht valt. Denk bij de laatste vooral een beetje schoffie-stijl: wild en rommelig.

Weet je niet welk haarproduct bij jouw kapsel past? Check dan ons interview met Barbershop Wilde Haren

Wil je de Peaky Blinders look helemaal afmaken? Dan moet je hier zijn, want dit kledingmerk uit Nederland verkoopt de kleding die je kent uit de serie.

Fashionbeans

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.