Marlon Labrie
Marlon Labrie Kapsels & Baarden 24 nov 2018

Welk haarproduct gebruik je bij welk kapsel? 5 tips van de barbier

Het feit dat wij mannen met één knipbeurt van kapsel kunnen veranderen is natuurlijk ideaal. Alleen levert het soms wat problemen op, want wat moet je nu in je haar smeren als je een nieuw kapsel hebt? Wij gingen langs bij barbershop Wilde Haren en kregen antwoord.

Het blijft moeilijk om te weten wat ideaal is voor jouw kapsel. Gebruik je pomade op waterbasis? Ouderwets vet of is matte clay of zoutspray een betere optie?

Vijf tips voor je kapsel van de Barbier

Wij spraken barbier Wessel van der Valk van barbershop Wilde Haren en hij helpt jou met het kiezen van het juiste product. Om het wat makkelijker te maken hebben wij de hotste kapsels en de populairste haarproducten erbij gepakt.

Pomade op oliebasis

Pomade op oliebasis of makkelijker gezegd vet is het oudste haar product uit deze lijst. Het geeft ultieme glans, sterke hold en wordt niet hard. Het is wel wat moeilijker uit te wassen. “Vet is ideaal voor mensen die een ouderwetse vetkuif dragen. Een strong of medium hold houdt je kapsel de hele dag in model, is makkelijk te restylen en kan tegen een buitje. Ook voor mensen met veel haar op de kop is vet ideaal, het houdt het haar veel beter op zijn plaats.”

Pomade op waterbasis

Pomade op waterbasis is nog vrij nieuw. Het is een moderne versie van de olie pomades alleen is water tegenwoordig het hoofdingrediënt. Waterbasis houdt het haar goed op zijn plek doordat het indroogt, als je haar gerestyled moet worden zul je het eerst een beetje nat moeten maken. De moderne pomade geeft glans en is gemakkelijker aan te brengen. Het enige jammere is dat het bij een regenbui kan inzakken.

“Pomade op waterbasis is ideaal voor kapsels met een scheiding of een kuif. Het houdt je haar de gehele dag in model en gaat makkelijk in het haar. Neem strong hold voor een kuif van staal, neem medium hold voor een lichter gevoel op je hoofd.”

Matte clay

Matte clay geeft het haar een matte look en ideaal voor warrige kapsels. Matte clay is op waterbasis en daarom makkelijk uit te wassen. “Rock je een crop met een fade (Tommy Shelby-kapsel)? Dan is matte clay ideaal. Je haar blijft gemakkelijk naar voren zitten en zorgt voor textuur dat je haar gecontroleerd warrig laat zitten. “

Zout spray

Ja, je leest het goed, zout spray. Zout spray is het nieuwste product uit de lijst en een natuurlijker product. Zoutspray voorkomt irritatie en geeft je haar een licht gevoel. “Zoutspray is ideaal voor een surf of out of bed-look. Het is makkelijk aan te brengen en geeft het haar een losse en natuurlijke look. Ideaal voor een warrig kapsel”

Baard tips

We slaan de mannen met baarden zeker niet over. “Laat je deze herfst of winter een lekkere warme en vooral badass baard staan? Gebruik dan een baardbalsem. Masseer het in op de huid en baard om irritatie te voorkomen bij het beginstadium van de groei van je baard.” Meer baardtips lezen? Dat doe je hier. Toe aan een nieuw kapsel maar heb je geen inspiratie? Check dan de Instagram van barbershop Wilde Haren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Barbershop Wilde Haren

Reageer op artikel:
Welk haarproduct gebruik je bij welk kapsel? 5 tips van de barbier
Sluiten