Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 4 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De coolste sneakers die je sinds week 9 kunt shoppen

Nieuwe week, nieuwe sneakers. Een overzicht van de nieuwe patta’s die je sinds deze week kunt shoppen, inclusief de nieuwe Nike Air Max Dawn.

Wekelijks houden we bij welke nieuwe sneakers er uitkomen of onthuld worden. Daaruit maken we een top 5.

Nieuwe sneakers in week 9 van 2022

Naast de Nike Air Max Dawn vind je in de top 5 van deze week een nieuw paar Salomons, een fashionstatement tegen de oorlog in Oekraïne, de heruitgave van YEEZY BOOST 700 V2 en een retro-collab van Nike en UNDERCOVER.

1. Nike Air Max Dawn

nike air max dawn
(Afbeelding: Nike)
nike air max dawn, sneakers, week 9
(Afbeelding: Nike)

De Dawn is een nieuw type Nike Air Max en beschikbaar in vijf verschillende kleurcombinaties. Opvallend is de achterkant van de zool, die iets uitsteekt. De sneakers zijn voor minimaal 20% gemaakt van gerecycled materiaal en zijn wat soepeler dan de Air Max-schoenen die je gewend bent. Je koopt ze voor 114,99 euro.

2. Salomon ACS Pro Advanced

salomon ACS PRO ADVANCED, sneakers, week 9
(Afbeelding: Salomon)

Het Franse outdoormerk Salomon heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een serieuze speler in de sneakermarkt. Een nieuwe model is de ACS Pro Advanced, verkrijgbaar in vijf kleurcombinaties. Deze sneakers gaan als zoete broodjes, dus ben er snel bij. Je koopt ze voor 195 euro.

3. Nike Waffle Trainer 2 SD

Nike Waffle Trainer 2 SD
(Afbeelding: Nike)

Deze schoenen zijn eventjes geleden al gelanceerd. Maar als je middels sneakers een statement wil maken tegen de oorlog in Oekraïne, doe je dat het best met de Nike Waffle Trainer 2 SD. Je koopt dit model voor 99,99 euro.

4. YEEZY BOOST 700 V2

YEEZY BOOST 700 V2, nieuwe sneakers, week 9
(Afbeelding: Adidas)

Jawel, de YEEZY BOOST 700 V2 is officieel opnieuw uitgebracht. Het model komt uit 2018, en is in iets meer dan drie jaar tijd alweer een soort van retro te noemen. Vanaf zaterdag 5 maart 2022 zijn de sneakers te shoppen via de Confirmed-app voor 300 euro.

5. Nike Dunk High 1985 x UNDERCOVER

Nike Dunk High 1985 x UNDERCOVER, sneakers
(Afbeelding: Nike)

En dan nog een paar sneakers voor de connaisseurs met een hang naar de eighties. De Nike Dunk High 1985 x UNDERCOVER is exclusief te koop via Patta, voor 150 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.