Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: Peaky Blinders 6 door het dak op Rotten Tomatoes

Peaky Blinders seizoen 6 is nu te zien op Netflix. Het laatste deel van de serie scoort met 100% op de Tomatometer maximaal op Rotten Tomatoes. Ook op IMDb zijn de recensies lovend.

Na negen jaar komt er dan toch echt een einde aan Peaky Blinders. Hoewel de serie nog steeds enorm populair is en uitstekend scoort, hebben de makers besloten om er een einde aan te breien. Op je hoogtepunt stoppen, slim. Wees gerust, er zit nog een film in de pijplijn. Maar eerst seizoen 6, want als we de recensies mogen geloven, is het beste voor het laatste bewaard.

⚠️ Dit artikel kan spoilers bevatten!

Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix

Seizoen 6 volgt uiteraard het chronologische verhaal van de vorige vijf seizoenen. Voor degenen die de serie nog niet hebben gezien, blijven we op de vlakte. Feit is er weinig reden tot optimisme is voor de familie Shelby, gezien het einde van seizoen 5. Tommy worstelt nog steeds met de dood van Grace. Hij ziet haar overal en begint langzaam gek te worden.

De première van Peaky Blinders seizoen 6 vond al eerder dit jaar plaats, op BBC. Van 27 februari tot en met 23 april had de Britse omroep het alleenrecht op de finale van de serie. Netflix sluit, net als bij de andere seizoenen, later aan.

100% score op Rotten Tomatoes

Een bijkomend voordeel van een eerdere première op de BBC is dat het seizoen al volop is gerecenseerd. Niet dat je überhaupt nog twijfelde om de finale te kijken, maar toch is het wel lekker om te weten dat je nog een aantal steengoede afleveringen voor je hebt op Netflix.

Peaky Blinders seizoen 6 scoort onder filmcritici en professionele recensenten de maximale score van 100% op Rotten Tomatoes. De publieksscore is 91%, ook zeldzaam hoog. “Het einde van een van de grootste Britse tv-dramaprestaties van de afgelopen jaren is even ontroerend intiem, filmisch ambitieus en meeslepend episch als altijd”, schrijft Boyd Hilton van Empire Magazine. Lees hier het complete recensieoverzicht. Ook op IMDb scoort de finale extreem hoog.

Geïnteresseerd in het kapsel van Thomas Shelby? Dit vraag je aan de kapper.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.