Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix scoort eigen Wolf of Wall Street met misdaadfilm van Potter-regisseur

M

aak kennis met Pain Hustlers, een nieuwe Netflix-film met Chris ‘Captain America’ Evans en Oppenheimer-ster Emily Blunt in de hoofdrollen, met een vleugje Wolf of Wall Street.

Netflix oogste afgelopen week een hoop lof met The Killer, een nieuwe thriller van David Fincher en Michael Fassbender. De film ging in premiere tijdens het Filmfestival van Venetië, met een zes minuten lange staande ovatie als resultaat. Bingo!

Netflix presenteert Pain Hustlers

Dat is echter niet de enige veelbelovende film die de streamer op de planning heeft staan voor oktober. Op 27 oktober, twee weken voor The Killer, komt Pain Hustlers uit. Een 18+ dramafilm over de farmaceutische industrie met een vleugje Wolf of Wall Street. Netflix heeft de misdaadfilm zojuist voorzien van een eerste kersverse trailer, met Emily Blunt en Chris Evans als de grote gezichten. De regie is in handen van niemand minder dan David Yates, die ook de laatste zeven Harry Potter-films afleverde. Inclusief Fantastic Beasts.

Liza, gespeeld door Emily Blunt, heeft net een nieuwe baan gekregen bij een farmaceutische startup. Wat ze op dat moment nog niet weet, is dat het door Pete (Chris Evans) opgerichte bedrijf de basis vormt van een grootschalige criminal conspiracy. Pain Hustlers is niet voor niets een misdaadfilm: Netflix gaat duidelijk Wolf of Wall Street achterna, alleen al met deze eerste trailer. De toon doet direct aan het meesterwerk van Scorsese denken. De personages van Blunt en Evans harken op smerige wijze geld binnen.

Waargebeurd verhaal?

De Original is gebaseerd op het gelijknamige boek van Evan Hughes, een New York Times-journalist, waarin hij het farmaceutische bedrijf Insys ontmaskert en hun malafide handelswijze aan het licht brengt. Hughes onthulde hoe het bedrijf profiteerde van de opiodencrisis door medicijnen met fentanyl erin te verkopen als pijnstillers.

Netflix Pain Hustler film Wolf of Wall Street
(Afbeelding: Netflix)

Tot in hoeverre de Netflix-film nauwgezet dat boek adapteert is op het moment van schrijven nog onduidelijk, maar Pain Hustlers is in ieder geval niet geheel uit de lucht gegrepen. Helaas komen dit soort praktijken echt in de… praktijk voor.

Déjà vu-momentje

De film zal sommige abonnees in ieder geval een déjà vu-momentje op gaan leveren, want onlangs kwam nog Painkiller uit, een miniserie die ook over farmaceutische smerigheid tijdens de opiodencrisis gaat, met Matthew Broderick in de hoofdrol. Die show heeft een 7.5 gekregen op IMDb.

Hopelijk pakt Pain Hustlers nog beter uit. Aan de cast zal het met Blunt en Evans in ieder geval niet liggen, al staat Evans niet altijd garant voor hoogvliegers. Pain Hustlers staat vanaf 27 oktober op Netflix.

Netflix Pain Hustler film Wolf of Wall Street
(Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.