Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Belgische serie over de keiharde wereld van drugshandel komt naar Netflix

Netflix heeft grote plannen voor juni. Niet alleen komt er een flinke lading blockbusters naar de streamingdienst, maar blijft het bedrijf ook nieuwe series voor de komende weken aankondigen. Maak kennis met de Belgische serie Over Water.

Terwijl we op 24 wachten, kunnen we vanaf 5 juni het eerste seizoen van Over Water gaat streamen. Dat is een dramaserie die in 2018 van start ging op de Belgische televisie. Sindsdien zijn er twee seizoenen uitgezonden, waarvan in ieder geval de eerste dus naar Netflix komt.

Over Water komt naar Netflix

De serie gaat over John Beckers, een voormalig tv-ster. Hij krijgt van zijn vrouw, Marjan, en zijn twee kinderen nog een allerlaatste kans. Hij moet zijn leven op de rails gaan krijgen, anders zijn ze voor goed klaar met hem.

Hij gaat naar een ontwenningskliniek, en komt er als herboren uit. Beckers is klaar voor zijn nieuwe leven, en gaat aan de slag in het expeditie-bedrijf van zijn schoonvader. Al snel stuit hij daar echter op de zeer gevaarlijke doch lucratieve wereld van de cocaïne-handel.

Kan de voormalig TV-ster zijn oude demonen bedwingen en overleven in de keiharde business?

Into the Night

Opvallend detail: Over Water is door Inti Calfat en Dirk Verheye geproduceerd, dezelfde producenten die onlangs de eerste Belgische Netflix Original afleverden, Into the Night. Die kun je nu al op de streamingdienst checken.

Die serie gaat over een vliegtuig dat aan de allesvernietigende zon te ontsnappen, die vanuit het niks de aarde begint te verzwelgen. Bijna de gehele serie speelt zich af in het vliegtuig. Hopelijk weet Over Water net zo te bekoren. Gelukkig stemmen de recensies uit 2018 zeer hoopgevend. Check hieronder de trailer voor het eerste seizoen van Over Water:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.