Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 3 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is de zeldzame Mercedes waarin Memphis Depay werd gespot

Wat is de overeenkomst tussen Dick Advocaat en Memphis Depay? Juist, ze houden beide van een bordeauxrode Mercedes met crèmekleurige bekleding. De CL-Klasse van de Feyenoord-trainer staat nog altijd te koop op Marktplaats, maar in wat voor model werd de Oranje-spits gespot door de politie?

Afgelopen maandag was Memphis Depay in Amsterdam. Hij was aanwezig bij de veelbesproken demonstratie op de Dam en vertrok daarna in een auto met open dak. Tijdens het eerst volgende trainingskamp van Oranje, waar de voetballer altijd een ander mens lijkt te zijn, moet Ronald Koeman hem maar eens iets leren over respect voor de politie. Hier richten we ons op zijn Mercedes, die behoorlijk zeldzaam blijkt te zijn.

De zeldzame Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet van Memphis Depay

De auto waarin Memphis Depay gespot werd is een Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet. Voor de één een droomauto, voor de ander een ouwelullenbak en volgens René van der Gijp een ‘wanstaltig ding’. Feit is dat de auto indrukwekkende specificaties heeft en dat er maar 300 exemplaren van zijn gemaakt.

De Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet kwam in 2017 in een gelimiteerde oplage op markt en Memphis Depay schafte als een van de eersten een nieuw exemplaar aan. Daarvoor betaalde hij vermoedelijk een bedrag dat tussen de 355.000 euro en 449.995 euro ligt.

Krachtige motor en een luxe interieur

De cabrio van Memphis Depay beschikt over een 6.0-liter V12 motor met een vermogen van 630 pk. In 4,1 seconden zit de Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet op een snelheid van 100 kilometer per uur en de topsnelheid ligt op de 250 kilometer per uur.

Het interieur van de Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet is vervuld van luxe. Met de hand gestikt geperforeerd leer met watervalmotief, twaalf dagen geschuurd hout in het dashboard, Swarovski-kristal en zo kunnen we gerust nog even doorgaan. Hoe zoiets rijdt? Check hier de review van onze vrienden van Autovisie.

Het wagenpark van de Oranje-spits

De Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet is niet de enige auto in het wagenpark van Memphis Depay. Zo beschikt hij ook over een Rolls Royce Wraith Mansory, Mercedes AMG G63 Mansory en Audi RS6, die je hieronder in dezelfde volgorde ziet.

Check ook: Droom-occasion: de klassieke Ford Mustang (1969) van John Wick

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.