Felix Decavel
Felix Decavel Rijk en Beroemd 21 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix-miljardair legt berg geld neer voor grootste skiresort in VS

Staking ten spijt, de mede-oprichter van Netflix heeft een nieuw speeltje. Reed Hastings kocht zojuist het grootste skiresort in de Verenigde Staten. Kost een berg geld, maar dan heb je ook een berg.

Na tegenvallende resultaten en een daling in het aantal abonnees gaf hij in januari het stokje door. De voormalige CEO van Netflix fungeert tegenwoordig wel nog als bestuursvoorzitter en is tevens een van de grootste individuele aandeelhouders in het bedrijf.

Reed Hastings blijft naar eigen zeggen dan ook “erg gefocust op een positieve koers van Netflix-aandelen”. En dat heeft de mede-oprichter van de streamgigant voorlopig geen windeieren gelegd. Zijn vermogen wordt door Forbes momenteel op een kleine 4 miljard dollar geschat.

Maar ondanks een staking die Hollywood op zijn grondvesten doet daveren, vond Reed Hastings de tijd rijp om het grootste skiresort in de Verenigde Staten te kopen.

Reed Hastings koopt berg voor 100 miljoen

Na 100 miljoen dollar uit de portefeuille te vissen, mag de Netflix-miljardair zich eigenaar noemen van een berg in de staat Utah. Powder Mountain is het grootste skigebied in Noord-Amerika, gemeten op basis van skibare grond. Het resort strekt zich uit over 8.464 hectare met 54 paden, negen liften en twee terreinparken.

netflix, staking, reed hastings, oprichter, ceo, skiresort, powder mountain
Het skigebied van Powder Montain (Afbeelding: Powder Mountain)

“Dit is een investering in wat wij beschouwen als de ultieme skibeleving”, aldus ex-Netflix CEO Reed Hastings. “Mijn vrouw Patty en ik houden van deze plek; we houden van vers poeder enkele dagen na een stormcyclus. We houden van de uitgestrektheid van het terrein en we houden van de gemeenschap. We willen behouden wat het altijd al speciaal heeft gemaakt. Dat doen we door het skigebied makkelijker toegankelijk te maken, door de infrastructuur en voorzieningen te verbeteren en door het rustige gevoel te behouden waar Powder Mountain bekend om staat.”

netflix, staking, reed hastings, oprichter, ceo, skiresort, powder mountain
(Afbeelding: Powder Mountain)

Stel dat we in december een weekje op wintersport willen in het resort van de Netflix-oprichter, zou ons dat minstens 1.616,50 dollar kosten per persoon voor het goedkoopste verblijf. Skipas of eventuele stakingen niet inbegrepen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.