Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Oorlogsserie Netflix van maker Peaky Blinders zit tjokvol grote namen

Maak kennis met All the Light We Cannot See, een oorlogsserie van de maker van Peaky Blinders die later dit jaar naar Netflix komt, gebaseerd op het gelijknamige prijswinnende boek. De streamingdienst trekt een blik grote namen open waar je U tegen zegt.

In 2014 bracht Anthony Doerr het boek All the Light We Cannot See uit, een instant klassieker. De Amerikaanse schrijver vertelt het verhaal van een blind Frans meisje en een Duits jongetje wiens paden kruizen tijdens de Tweede Oorlog in bezet Frankrijk. Beide proberen op hun eigen manier de verwoestende gevolgen van de oorlog te overleven. Het leverde een ijzersterk boek op dat dan ook is bekroond met een prestigieuze Pulitzer-prijs. Een recent hoogtepunt wat Tweede Wereldoorlog-verhalen betreft.

All the Light We Cannot See

Gelukkig komt het verhaal van Doerr ook naar een ander medium: televisie. Netflix kondigde in 2021 al aan dat het de rechten voor All the Light We Cannot See in handen had, en dat er dan ook een Netflix Original-serie van gemaakt ging worden. Op 2 november is het dan zover, en nu kunnen we al de eerste trailer voor de oorlogsserie bewonderen.

Maar eerst checken we nog even de betrokken namen, want damn, wat een sterrenteam. Ten eerste is het script geschreven door Steven Knight, dé man achter Peaky Blinders. De regie is in handen van Shawn Levy, producent van een obscure kleine serie genaamd Stranger Things en de regisseur van Free Guy. De hoofdrollen van All the Light We Cannot See worden onder andere vertolkt door niemand minder dan Mark Ruffalo en Hugh Laurie. Precies: een sterrenteam.

All the Light We Cannot See Netflix oorlogsserie Peaky Blinders
📺 Hugh Laurie (Afbeelding: Netflix)

Tweede wereldoorlog

De serie neemt ons mee naar 1944. We volgen Marie-Laure (Aria Mia Loberti), een blind Frans meisje en haar vader, Daniel LeBlanc (Mark Ruffalo), die het door de Duitsers bezette Parijs ontvluchten met een legendarische diamant om te voorkomen dat deze in handen van de nazi’s valt.

Ze worden achtervolgd door een wrede Gestapo-officier die de steen voor zijn eigen egoïstische doeleinden wil bemachtigen, en vinden hun toevlucht in St. Malo. Daar trekken ze in bij een teruggetrokken oom die clandestiene radio-uitzendingen verzorgt voor het verzet.

Maar in deze eens zo idyllische kuststad kruist Marie-Laure’s pad ook onverbiddelijk met de meest onwaarschijnlijke geestverwant: Werner (Dark-ster Louis Hoffman), een briljante tiener die door het Hitlerregime wordt ingezet om illegale radio-uitzendingen op te sporen. Het resultaat is een geheime en levensgevaarlijke band die het boek van Anthony Doerr zo sterk maakte, en die hopelijk ook de Netflix-adaptatie naar een hoger niveau gaat tillen.

Releasedatum Netflix

De eerste trailer belooft in ieder geval al veel goeds, en aan het betrokken talent gaat het ook niet liggen. Hopelijk leveren al die sterke ingrediënten ook een bevredigend eindresultaat op. Daar gaan we vanaf 2 november achter komen: vanaf dan staan alle vier de afleveringen van de oorlogsserie op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.