Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 11 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dirty Lines: Netflix onthult eerste trailer van pikante Nederlandse serie

Je hebt maar één briljant idee nog om schathemelrijk te worden. Het bewijs daarvan wordt geleverd in de nieuwe Nederlandse Netflix Original Dirty Lines. Een zesdelige serie over de opkomst van sekslijnen die vanaf 8 april te zien is.

In Dirty Lines gaan we terug naar 1987. De hoogtijdagen van het vrij leven vol drugs, seks en muziek. Alles kan en alles mag. Daar werd uiteraard op ingespeeld door slimme ondernemers, zoals de broers Frank en Ramon Stigter. Zij begonnen Europa’s eerste onderneming in sekslijnen: Teledutch.

Netflix duikt in de wereld van telefoonseks

Dit blijkt een briljante zet. Binnen no-time klotst het geld bij Frank en Ramon tegen de plinten. Succes komt echter altijd met een prijs. In hun verlangen naar nog meer komen ze voor lastige keuzes te staan. Keuzes die niet alleen invloed hebben op het succes van Teledutch, maar ook op hun werknemers.

In de Netflix-serie Dirty Lines zien we de opkomst van Teledutch niet alleen door de ogen van de oprichters, maar ook door die van de dames die aan de lijn hangen. Zo volgen we Marly Salmon. Een psychologie studente die als bijbaantje aan de slag gaat bij Teledutch. Op het eerste oog lijkt dit een makkelijke manier om geld te verdienen, maar de gesprekken die ze voert zijn niet altijd gezellig en vrijblijvend.

Bekende namen en herkenbare locaties

Dit klassieke succesverhaal met donkere randjes speelt zich af in het Amsterdam van 1987, en Netflix heeft goed haar best gedaan om de jaren ‘80 tot leven te brengen. Van XTC en housemuziek tot de legendarische nachtclub RoXY. Dirty Lines heeft alles wat je mag verwachten van een serie die zich afspeelt in de jaren ‘80.

Bond Girl Ana de Armas schittert in erotische thriller op Amazon Prime

Ook de cast is een feest der herkenning. Zo zien we onder andere Abbey Hoes, Benja Bruijning, Eric van Sauers en andere bekende namens voorbijkomen. De hoofdrollen zijn echter voor minder bekende gezichten. Zo worden de gebroeders Stigter gespeeld door Minne Koole en Chris Peters. Joy Delima neemt de rol van Marly Salmon op zich.

Dirty Lines op Netflix

Of zij het er goed vanaf brengen, gaan we snel ontdekken. Het eerste seizoen van Dirty Lines is namelijk al van 8 april te zien op Netflix. Zoek je een erotische thriller om je in de tussentijd mee te vermaken? Probeer dan deze hit in Nederland.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.