Alrik de Jong
Alrik de Jong Games 11 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Universal viert Super Mario Day op de best mogelijke manier

Het was gisteren (10 maart) internationale Super Mario Day. Universal Studios Hollywood vierde dat met de aankondiging van de opening van Super Nintendo World.

Op Super Mario Day pak je natuurlijk altijd je oude NES of SNES van zolder, om vervolgens de oude cartridges leeg te blazen van stof en de hele dag te gamen. En dan vergeet je waarschijnlijk wat er allemaal is aangekondigd.

De verrassing van Universal op Super Mario Day

Zo heeft Universal Studios Hollywood officieel aangekondigd dat Super Nintendo World in 2023 opengaat. Dit is een pretpark waar al jaren aan wordt gebouwd, waarbij de ontwikkeling ietwat vertraging opliep tijdens de coronacrisis.

Enkele jaren geleden sloten Universal Parks and Resorts en Nintendo een overeenkomst, om verschillende pretparken te bouwen. Een soort Disneyland, maar dan met Super Mario in plaats van Mickey Mouse. Als je er doorheen loopt, lijkt het alsof je door een level van een Mario-game loopt. Voor ons een jeugddroom, hopelijk krijgen we onze kinderen later net zo enthousiast. Het eerste park in de Verenigde Staten wordt gebouwd nabij Hollywood. De bouw was al vrij ver gevorderd, dus op zich komt het niet als verrassing dat het park volgend jaar opengaat. Maar een aankondiging is van je jeugddroom is altijd leuk. Op naar de USA.

Super Nintendo World in Japan

In Japan, het land waar Nintendo en Super Mario bedacht zijn, is al een Super Nintendo World. Check dit artikel voor een virtuele tour door het attractiepark. Mocht je nog eens een rondreis door Japan maken, wat we je zeker aanraden, dan moet je langs de stad Osaka om het park te bezoeken. Prima te combineren met de steden Kyoto en Kobe, die praktisch om de hoek liggen.

Is er dan ook nog iets dichterbij huis waarvan jij kunt profiteren tijdens Super Mario Day? Oh jazeker. Je krijgt korting op deze Nintendo Switch-games.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.