Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix komt in mei met jouw nieuwe favoriete serie: Snowpiercer

Critici en fans leken er vorig jaar al vrij snel uit: volgens vrijwel elk toplijstje was Parasite de beste film van 2019. Regisseur Bong-Joon Ho leverde in 2014 een ander pareltje af, Snowpiercer. Daar komt nu ook een serie van, die in Nederland naar Netflix komt.

Snowpiercer

Snowpiercer gaat over een trein die oneindig rondjes om de wereld rijdt. De planeet is veranderd in een ijswoestijn, waar niks kan overleven.

De enige overlevenden van de mensheid zitten in de trein, die maar liefst duizend wagons lang is. Zo ontstaat er een heel klassensysteem dat het door Chris Evans gespeelde hoofdpersonage moet zien te trotseren.

Nieuw project

Dat leverde een volstrekt unieke en ijzersterke film op, die we je absoluut aanraden. Binnenkort, eind mei, kun je het verhaal van Snowpiercer echter ook gaan ervaren in serievorm. Het Amerikaanse televisienetwerk komt dan namelijk met… Snowpiercer.

De gelijknamige serie borduurt niet verder op de film uit 2014 of de originele franse grafische novelle uit 1982. In plaats daarvan kun je de serie als een reboot zien, waarin het verhaal van Snowpiercer opnieuw wordt verteld.

Indrukwekkende cast en trailer

De cast is indrukwekkend, met onder andere Jennifer Connelly, Alison Wright, Sean Bean, Mickey Sumner, Susan Park, Iddo Goldberg, Katie McGuinness, Lena Hall, Annalise Basso, Sam Otto, Roberto Urbina, Sheila Vand, Jaylin Fletcher en Rowan Blanchard.

Nu is er ook een eerste volledige trailer beschikbaar, waardoor de hype onder fans zo mogelijk nog groter is geworden. De kans dat de serie het pareltje van Bong Joon-ho weet te overtreffen lijkt nihil, maar Graeme Manson (Orphan Black) lijkt verrassend in de buurt te komen.

Netflix in Nederland!

De eerste aflevering komt op 17 mei op het Amerikaanse TNT uit. In Nederland hebben we ook geluk: het volledige eerste seizen komt als Original naar Netflix. De streamingdienst heeft bevestigd dat we in Nederland vanaf mei elke week een nieuwe aflevering te zien gaan krijgen. Helaas is het nog niet bekend om welke dag of datum het zal gaan.

Fans van unieke science-fiction verhalen hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.