Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 23 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Drie brute én betaalbare BMW-custom bikes op de Nederlandse markt

Custom bikes, het zijn misschien wel de dikste motoren die er bestaan. Meestal zijn het iconische klassiekers die onder handen worden genomen om ze nog bruter te maken dan dat ze al waren. Sommige caféracers zijn nogal prijzig, maar er zijn gelukkig ook betaalbare oplossingen in Nederland. Deze week een BMW special, met drie overheerlijke Duitse customs die je gewoon in Nederland kan kopen.

Brute en betaalbare BMW custom bikes

Het zonnetje schijnt, de wegen zijn leeg en jij wil stijlvol motorrijden. Bij dat laatste kunnen we je deze week helpen. We hebben drie puntgave en betaalbare BMW-custom bikes voor je geselecteerd.

1. BMW K100 RS Caféracer

We trappen de ‘BMW special’ af met de goedkoopste van het robuuste stel. Een BMW K100 RS die zich nu ongeveer een jaar een heuse caféracer mag noemen. De motor is in originele staat gekocht en vanaf dat moment volledig onder handen genomen. Zo is het frame aangepast voor een betere zithouding, is de motor voorzien van een clip-on stuur met bar-end spiegels, een caféracer-zadel, elegante LED-lichten en een zwarte megatron-demper die voor een vol geluid zorgt. De tank en de velgen zijn origineel en zijn in dezelfde zwarte lak gespoten. Dit alles resulteert in een prachtige custom bike waar je gegarandeerd de blits meemaakt, ook als A2 rijder. Interesse? Hij kost je 5.999 euro en is op te halen in Zwolle. Meer informatie vind je hier.

Betaalbare custom bikes BMW special
Afbeelding: Caferacerwebshop

BMW R65 uit 1985

Ben je op zoek naar iets excentrieks of houd je niet van zwart? Wellicht voldoet deze BMW R65 custom bike uit 1985 dan aan je eisen. Ook deze bike is opgebouwd in Nederland (rijdt nu wel rond in België) en is op zoek naar een nieuw baasje. Deze R65 is zowel motorisch als non-motorisch volledig onder handen genomen. Het blok is gereinigd en opgeknapt voor ieders gemak. Daarnaast is de motor voorzien van een scherper frame, een caféracer-zadel, stoere voorvorken, een sportief stuur, LED-verlichting, een demper en een unieke lichtblauwe tank. Deze jongen is klaar voor het nieuwe seizoen. Interesse? Hij kost je 7.000 euro en meer informatie vind je hier.

Betaalbare custom bikes BMW special
Afbeelding: Caferacerwebshop

BMW R80R Café Racer uit 1994

We sluiten af met de (naar onze mening) dikste custom bike van vandaag. Deze lekkere BMW R80R uit 1994 is net zoals de bovenstaande motoren volledig omgebouwd tot flitsende caféracer. Om te beginnen is de motor technisch volledig onder handen genomen, zodat jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Daarna is het frame aangepast voor een mono zitsysteem, heeft hij een origineel mono pegasus-zadel, dikke spaakvelgen, rode remklauwen, robuuste banden, een superbike stuur met bar-end spiegels, een prachtig overgespoten tank en een dikke uitlaat voor bruut geluid. Na zijn bouw is de BMW R80R getrakteerd op een fotoshoot op de NDSM-werf in Amsterdam, waar hij volledig tot zijn recht komt. Zijn prijskaartje is wel wat hoger, maar dat is te begrijpen. Je betaalt 9.500 euro voor deze parel van een custom bike. Interesse? Meer informatie vind je hier.

Betaalbare custom bikes BMW special
Afbeelding: Caferacerwebshop

Betaalbare custom bikes BMW special
Afbeelding: Caferacerwebshop

Betaalbare custom bikes BMW special
Afbeelding: Caferacerwebshop

Check ook deze custom bikes

Ben jij meer fan van Honda-custom bikes? Check dan deze drie betaalbare Honda motoren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.