Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 27 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: nieuwe maffia-serie over hilarisch mysterie op Sicilië

Er staat sinds vandaag een nieuwe serie op Netflix waarvan de kans groot is dat je die over het hoofd ziet. Maar Framed! A Sicilian Murder Mystery is de moeite waard. Een Italiaanse komedie over twee tv-technici die per ongeluk betrokken bij de maffia. In het Italiaans heet de serie Incastrati.

Maffia, met name met Italiaanse achtergrond, is al decennialang een geliefd genre in Hollywood. Vaak snoeiharde films of grimmige thrillers. Dat humor ook samengaat met georganiseerde misdaad, bewees Netflix al eens met de serie Lilyhammer. Nu is er Framed! A Sicilian Murder Mystery.

Framed! A Sicilian Murder Mystery op Netflix

De Italiaanse Netflix-serie draait om Valentino en Salvatore, twee onfortuinlijke tv-technici die per toeval op de plek van een misdrijf belanden. Om niet onder verdenking te komen van iets dat ze niet hebben gedaan, gebruiken ze hun kennis van misdaadseries om de scène op te ruimen en ongestoord te vertrekken. En dat pakt natuurlijk helemaal verkeerd uit.

Ze raken steeds verder in de problemen, krijgen christelijke priesters over zich een en uiteindelijk raken ze betrokken bij de maffia, die het duo juist dankbaar is voor de misdaad. Framed! A Sicilian Murder Mystery bestaat uit zes afleveringen is is nu te zien op Netflix.

Incastrati goed beoordeeld op IMDb

De eerste beoordelingen van de serie op IMDb beloven veel. De eerste aflevering van Framed! A Sicilian Murder Mystery scoort een 7,9 en die tendens wordt doorgezet in de andere episodes. Er zijn nog te weinig reviews op Rotten Tomatoes en MetaCritic om daar wat nuttigs over te zeggen.

Zelf heb ik alleen nog de eerste episode van deze atypische maffia-serie gezien, waarbij ik me kostelijk heb vermaakt. Maar ik ben een behoorlijk italofiel, dus oordeel vooral zelf. Meer van de grimmige Italiaanse misdaad op Netflix? Dan is Gomorra, mocht je die show gemist hebben, een absolute aanrader. Check ook deze topserie binnen dit genre op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.