Noah Korevaar
Noah Korevaar Disney+ 14 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Je volgende favoriete maffia-serie komt naar Disney+

Disney+ komt op 1 september met Mafia Only Kills in Summer, een zwartkomische maffia-serie die eerder al in Italië en Engeland scoorde.

The Sopranos, La Piovra, Gomorra, Lilyhammer: voor de liefhebber van de betere maffia-serie is er een hoop te streamen. Bij dat genre denk je meteen aan HBO en misschien Netflix.

Maffia op Disney+

Toch komt één van de interessantere nieuwe maffia-series naar Disney+. Dan hebben we het niet over een bloederig R-rated gangster-epos. Maak kennis met Mafia Only Kills in Summer.

Een zwartkomische dramaserie die niet alleen in thuisland Italië maar ook in Engeland een grote hit was.  Daar hebben ze de eerste twee seizoenen al achter de rug. Dankzij Disney+ kunnen we er vanaf 1 september ook in Nederland aan beginnen.

De serie is gebaseerd op een gelijknamige film uit 2013, wiens scriptschrijver ook voor deze adaptatie aan boord was. Allemaal leuk en aardig, maar waar gaat de show dan over?

Nicholas Cage onthult trailer voor zijn meest absurde film ooit

Mafia Only Kills in Summer

Mafia Only Kills in Summer volgt een gezin tijdens de jaren zeventig van de vorige eeuw. Ze leven in Palermo, een compleet door Maffia gedomineerde stad. Het is dan ook pittig om überhaupt zover mogelijk uit de buurt van de gangsters te blijven, maar toch is dat exact wat de familie van de tienjarige Salvatore uit alle macht probeert.

De makers laten je door zijn ogen allerlei avonturen beleven, waarbij waargebeurde misdaadzaken, verhalen en fictieve gebeurtenissen in elkaar overlopen.

Andere hoek en trailer

Als we de Italiaanse en Britse recensies moeten geloven levert dat een uiterst vermakelijke serie op die het maffia-genre eens vanuit een andere hoek benadert.

Op 1 september gaan we ontdekken of Mafia Only Kills in Summer zich met de grote genregenoten kan meten. Check in de tussentijd de onderstaande trailer, die je alvast een voorproefje van de zwarte humor voorschotelt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.