Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 14 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze unieke amfibie-camper vaar je zonder vaarbewijs

Met de camper op vakantie is sinds de coronacrisis een enorme hype. Fabrikanten springen hier slim op in. Maar baas boven baas: Cool Amphibious Manufacturers International (CAMI) heeft nu een wel heel uitzonderlijke kampeerwagen ontwikkeld. Met deze amfibie-camper kun je namelijk varen.

Het 12,9 meter lange gevaarte draagt de naam ‘Terra Wind’ en haalt in het water een topsnelheid van 7 knopen (zo’n 13 kilometer per uur). Tijdens het varen moet hij hetzelfde comfort bieden als een jacht. De fabrikant raadt echter af met de camper een zee op te gaan.

De amfibie-camper is als een vis in het water

De camper is wel helemaal klaar voor een luxe vakantie op de rustigere wateren. Zo is er een jacuzzi en naar keuze een hottub aan boord. Achterop is er ruimte om te zonnen of twee jetski’s mee te nemen.

Naast alle vaaropties is het ook een buitengewoon uitgebreide camper. Zo heeft hij marmeren vloeren, een kingsize bed, lederen bekleding en granieten werkbladen in de keuken.

Groot rijbewijs op de weg nodig, maar geen vaarbewijs

Hoe zwaar de amfibie-camper is laat de fabrikant niet weten, maar een groot rijbewijs lijkt in ieder geval nodig te zijn. Een vaarbewijs is in Nederland niet nodig. De camper is minder dan 15 meter lang en kan niet sneller dan 20 kilometer per uur in het water. Op het land wordt de rijdende villa vooruit gesleurd door een dieselmotor met 330 pk. Hiermee haalt hij een topsnelheid van 128 kilometer per uur.

De camper is verkrijgbaar vanaf 715.000 euro. Voor de prijs van een huis koop je dan wel een boot en camper in een.

Toyota Amphicruiser

Niet alleen in Amerika worden dit soort gekke voertuigen gebouwd. Het Nederlandse bedrijf Dutch Amphibious Transport bouwde enige tijd geleden een Toyota Land Cruiser om tot amfibievoertuig. Wij testten deze offroader destijds ter land en te water. Van het varen en rijden deden we verslag in deze video.

Tesla Model 3 neemt het op tegen snelste elektrische boot ter wereld

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.