Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 6 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: spectaculaire misdaadfilm met Lupin-ster in de hoofdrol

Goed nieuws voor fans van Lupin! Om het lange wachten op seizoen drie wat dragelijker te maken, komt Netflix nu met een nieuwe film waarin Omar Sy de hoofdrol speelt. Ditmaal staat de getalenteerde Franse acteur echter aan de andere kant van de wet. In Loin du Périph (The Takedown) laat hij het stelen aan anderen en is hij zelf een diender van de wet.

In de Netflix Original Loin du Périph (of The Takedown in het Engels) speelt Omar Sy politieagent Ousmane Diakité. Hij krijgt de taak om een drugsdeal te verijdelen, maar dat loopt iets anders dan gepland. De zaak blijkt namelijk een stuk groter dan vooraf gedacht. Gelukkig staat Ousmane er in deze Netflix-film niet alleen voor.

Omar Sy is terug op Netflix (maar niet als Lupin)

Om de zaak op te lossen, wordt de Lupin-ster gekoppeld aan François Monge (gespeeld door Laurent Lafitte). De twee werkte in het verleden ook al samen, met wisselend succes. Hoewel ze het goed met elkaar kunnen vinden, zijn het twee totaal andere persoonlijkheden. De twee hebben beiden zo hun eigen idee wat de beste optie is. Het resultaat is een niet altijd even soepele samenwerking vol humor.

Zoals je in de trailer kunt zien is Loin du Périph een typische actiekomedie. Dankzij Lupin weten we dat dit genre Omar Sy op het lijf is geschreven. Mocht je die serie dus met veel plezier hebben gekeken, dan is het zeker aan te raden om deze Netflix Original ook eens te proberen.

Vervolg op flop

Mochten deze namen en karakters je trouwen bekend voorkomen, dan is dat niet zo gek. Loin du Périph is namelijk een vervolg op De l’Autre Côté du Périph. Deze film verscheen in 2012. Ook toen speelden Omar Sy en Laurent Lafitte de hoofdrol. Helaas werd deze film niet al te goed ontvangen. Hopen dat Netflix met het vervolg meer succes heeft.

Lupin was slechts het begin: Omar Sy sluit megadeal met Netflix

Loin du Périph (The Takedown) staat nu op Netflix. Mocht je deze gaan streamen, let dan wel op de dat je de taal op Frans zet (en de ondertiteling op Nederlands/Engels). Je wil natuurlijk niet naar een nagesynchroniseerde Omar Sy kijken. Benieuwd wat er deze maand nog meer gaat verschijnen op Netflix? Check dan hier het complete overzicht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.