Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

The Ice Road: Netflix dropt trailer voor keiharde thriller met Liam Neeson

Liam Neeson vult de laatste jaren vooral zijn zakken met wat simpelere actiethrillers. De Bruce Willis-route dus, die met zijn eigen productiebedrijf B-film na B-film eruit pompt. Soms zitten er echter pareltjes tussen. Hersenloos kijkvoer dat verrassend sterk uitpakt. Hopelijk heeft Netflix er eentje te pakken met The Ice Road, een thriller met Liam Neeson in de hoofdrol.

De streamingdienst heeft een eerste volledige trailer uitgebracht voor de Original. The Ice Road komt volgende maand naar Netflix, op 25 juni.

Netflix presenteert: The Ice Road

De film draait om een ingestorte diamantmijn in een afgelegen deel van Canada. 26 mijnwerkers zitten vast en moeten gered worden. Een reddingsoperatie die geleid wordt door Neeson, die in barre omstandigheden de benodigde apparatuur naar de mijn moet transporteren. Klein probleem: daarvoor moet hij over verraderlijk bevroren water rijden.

The Ice Road belooft in ieder geval fans van Taken te gaan bekoren. Dan hebben we het vooral over de sfeer: de intense spannign die naar voren komt in de trailer doet meteen denken aan die film. Toen, in 2008 alweer, begon Liam Neeson aan een verrassend succesvolle killstreak in het thriller-genre.

Wisselend track record

Het zou geen thriller zijn als er niet een hoop dingen mis zouden gaan. De reddingsoperatie verloopt niet volgens plan. Het team van Neeson moet tegen de elementen vechten om de mijnwerkers te redden, voor het te laat is. Gelukkig heeft hij Laurence Fishburne naast zich, die ook een truck-veteraan speelt.

De regie van The Ice Road is in handen van Jonathan Hensleigh. Zijn IMDb-pagina bestaat vooral uit scriptwerk voor grote films als Armageddon, Die Hard with a Vengeance en Jumanji. Qua regiewerk heeft de 62-jarige regisseur als voornaamste film The Punisher afgeleverd, in 2004. Een wisselend track record, zou je wel kunnen stellen.

18 miljoen dollar

Netflix betaalde 18 miljoen dollar voor de distributierechten voor Amerika en Europa. Op 25 juni gaan we ontdekken of Hensleigh en Neeson met The Ice Road goud in handen hebben of dat Netflix toch een miskoop heeft gedaan. Het zou niet de eerste keer zijn.

14 nieuwe grote films op Netflix: Oscar-winnaars, gangsters en meer

The Ice Road thriller Liam Neeson trailer
💢 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.