Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Laatste kans op Netflix: 11 topfilms die binnenkort verdwijnen

Terwijl Disney+ meer dan 300 nieuwe films en series heeft toegevoegd, heeft Netflix een nieuwe lijst aan films gepubliceerd die binnenkort van de streamingdienst gaan verdwijnen.

Het einde van de maand nadert, wat altijd betekent dat licenties gaan verlopen. Oftewel, films waarvoor Netflix de rechten de volgende maand niet meer heeft.

Netflix schrapt topfilms

Helaas sneuvelen er deze maand een flink aantal echte topfilms. Blockbusters die een welkom stukje afwisseling bieden tussen alle Originals. Hopelijk komen er op 1 maart weer andere toppers voor in de plaats. Maar voor nu: deze films kun je de komende dagen nog snel checken voor ze na 28 februari verdwijnen van Netflix.

7 Nederlandse influencers op Instagram om anno 2021 te volgen

The Matrix, Reloaded en Revolutions

Later dit jaar komt The Matrix 4 uit. Een goede reden om de vorige drie delen nog eens te gaan marathonnen. Dat kan alleen deze week nog op Netflix. Zowel The Matrix als Reloaded en Revolutions worden namelijk op 28 februari van de streamingdienst gehaald.

The Professor

De filmcarrière van Johnny Depp lijkt tot een einde te zijn gekomen. Voor een terugblik op zijn betere werk hoef je echter niet zo ver terug te gaan als je zou denken. In 2018 kwam het ondergewaardeerde The Professor uit. Daarin speelt Depp een hoogleraar die te horen krijgt dat hij terminaal is. Hij besluit op de valreep nog een wild leven te gaan leiden, met een heerlijk komische dramafilm als resultaat, met Depp’s acteerwerk als absolute hoogtepunt.

Dumb & Dumber

Toch trek in een wat luchtiger stukje komedie? Dan ben je met de klassieker Dumb & Dumber de komende dagen nog bij Netflix op het juiste adres. Jeff Daniels en Jim Carrey spelen twee domme sukkels, die continu hun banen verliezen. Als één van hen als taxichauffeur een koffertje op de achterbank vinden, besluiten ze de eigenaar op te speuren, niet wetende dat diegene het koffertje juist expres voor criminelen heeft achtergelaten. Als snel zit een moordlustige bende ze op de hielen, maar de twee niksnutten weten van niks. Ontzettend flauwe humor, maar dan wel op zijn meest nostalgische best.

The Score

Voor liefhebbers van misdaadfilms is The Score zeker een aanrader. Het is zo’n film die je tegenwoordig zelden in lijstjes voorbij ziet komen, maar Edward Norton en Robert De Niro zetten een meeslepende film neer die de liefhebber  niet mag missen. Nick Wells wil zijn leven als professionele crimineel achter zich laten, maar zijn vriend Max heeft nog één klus der klussen. Een cliché premisse, maar oh zo lekker uitgevoerd.

Four Brothers

We blijven nog even in de misdaadfilms hangen. Four Brothers is één van Mark Wahlbergs betere films. De Mercer-broers zijn allemaal geadopteerd. Als hun adoptiemoeder tijdens een winkeloverval wordt vermoord, besluiten ze samen te komen met maar één doel: wraak nemen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

True Grit

Met Ethan en Joel Coen zit je eigenlijk altijd goed, maar True Grit is in het bijzonder een pareltje. Een echte western, zoals je ze nog zelden ziet. Met topdialogen, camerawerk en acteerwerk waar je U tegen zegt is dit must voor elke fan van Red Dead Redemption. Een onwaarschijnlijk trio wordt door een 14-jarig meisje ingeschakeld die de moordenaar van haar vader wil vangen. Met Jeff Bridges, Matt Damon en Hailee Steinfield.

Spider-Man: Far from Home

Dankzij het feit dat Sony de filmrechten van Spider-Man in handen heeft kon Far from Home op Netflix verschijnen in plaats van het thuis van Marvel-films: Disney+. Tot en met 28 februari kun je nog een keer genieten van dit Europese avontuur van Peter Parker, met een mooie rol voor Jake Gyllenhaal.

Edge of Tomorrow

In de nabije toekomst wordt onze aarde aangevallen door aliens. Majoor William Cage (Tom Cruise) wordt ingeschakeld voor een zelfmoordmissie, waarbij hij vrijwel direct om het leven komt… Om vervolgens gewoon weer wakker te worden. Hij is in een soort timeloop beland, waarbij hij steeds beter kan worden, maar ook steeds weer moet ervaren hoe het is om dood te gaan. Gebaseerd op het voortreffelijke All You Need is Kill.

Dirty Harry

We sluiten af met een filmklassieker van Clint Eastwood: Dirty Harry, of Smerige Klabak, zoals de film in het Nederlands destijds heette. Dan hebben we het over 1971. Ook anno 2021 is het nog de moeite waard om te aanschouwen hoe Eastwood met zijn revolver op een crimineel jaagt die het op kinderen gemunt heeft.

De top 20 beste films op Netflix volgens IMDb

Nu op Netflix: Bono’s dochter schittert in bloedstollende thriller-serie

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.