Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Laatste kans op Netflix: deze 5 films verdwijnen begin volgende week

Netflix komt in de tweede helft van maart met een flink aantal nieuwe films en series. Voor het zover is begint de streamingdienst ook alvast aan een vroege lenteschoonmaak. Gelukkig is de schade beperkt: slechts vijf films die de moeite waard zijn sneuvelen.

Laatste kans op Netflix

We zetten ze voor je op een rijtje. Van de keiharde actie van John Wick 3 tot een natuurdocumentaire over een babyolifantje: deze films kun je nog tot en met begin volgende week streamen. Je laatste kans!

Deze 61 nieuwe films en series verschijnen in maart op Netflix

Call Me by Your Name

We trappen af met de beste film uit dit lijstje: Oscar-winnaar Call Me by Your Name. De Amerikaanse Elio is enigs kind van de Perlman-familie. Hij kijkt uit naar de zomer, want dan gaan ze naar hun vila op het Italiaanse platteland. Wanneer zijn vader daar hulp krijgt van een jonge academicus komt het leven van Elio opeens op zijn kop te staan. Glansrollen voor Armie Hammer en Timothée Chalamet.

Verdwijnt op 14 maart

Cardboard Gangsters

Cardboard Gangsters is met een 6.4 op IMDb niet de beste film die je ooit gaat zien. Laat die score je echter niet afschrikken: de film compenseert die score ruimschoots met prachtige Ierse accenten en een meesleepend misdaadverhaal. We volgen een jonge drugsdealer die vastbesloten is om op te klimmen in de drugshandel van Dublin. Wat een sfeer, wat een muziek en man… wat een accenten. Heerlijk!

Verdwijnt op 14 maart

Running with the Devil

We blijven even in de drugshandel hangen. Filmsterren Nicolas Cage en Laurence Fishburne schnabbelen lekker bij met matige B-films, maar soms zitten er titels tussen die zeker de moeite waard zijn. Dat geldt ook voor Running with the Devil. Zo’n film die je met verstand op nul tijdens een loos filmavondje aanzet, om uiteindelijk te concluderen dat je je kostelijk hebt vermaakt. Een drugsbaas stuurt zijn meest vertrouwde man op pad om zijn complete bevoorradingsketen onder de loep te nemen: wie zit er te knoeien met zijn drugs? Het antwoord op die vraag brengt ze helemaal naar Colombia.

Verdwijnt op 15 maart

John Wick: Chapter 3 – Parabellum

Trek in nog meer keiharde actie? Dan kun je de komende dagen nog voor het laatst John Wick: Chapter 3 – Parabellum checken. Een hele mond vol, maar het recept is grotendeels hetzelfde als in de vorige twee delen. Keanu Reeves speelt moordmachine John Wick, die dit keer op de vlucht is na het overtreden van de regels in het Continental Hotel. De prijs op zijn hoofd? 14 miljoen. Daar doen de beste huurmoordenaars ter wereld… een moord voor.

Verdwijnt op 15 maart

Naledi: A Baby Elephant’s Tale

Na al die misdaadfilms en bloederige actie komen we nog even tot rust met een natuurdocumntaire. We volgen een klein babyolifantje, die geboren wordt in een reddingskamp in Botswana. Dat de natuur meedogenloos is, maakt Naledi: A Baby Elephant’s Tale op confronterende wijze duidelijk. Maar de schoonheid, die is groot. Prachtig.

Verdwijnt op 16 maart

De top 10 allerbeste films op Disney+ (en Star) volgens IMDb

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.