Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Goed en slecht nieuws: Wonder Woman 1984 slaat Nederlandse bioscopen over

December vorig jaar ging Wonder Woman 1984 al in première in de Verenigde Staten. Niet alleen in de bioscopen, maar ook op de kersverse streamingdienst HBO Max.

De film schijnt niet zo goed te zijn als het eerste deel, maar in deze armoedige filmtijden tekenen we voor elke vorm van half degelijke superhelden-actie. Helaas moeten we hier in Nederland al opvallend lang wachten op de DC-film.

Wachten op Wonder Woman 1984

Eerst werd de lancering meermaals uitgesteld vanwege de pandemie, en vervolgens leek Warner Bros. zelfs even ruzie te hebben met Nederlandse bioscoopketens.

Ondertussen zijn we drie maanden verder, en is Wonder Woman 1984 nog steeds niet in Nederland te zien. Maar er is nu goed en/of slecht nieuws: de superheldenfilm slaat de bioscopen hier gewoon over.

Nederlandse lancering

De film komt op 31 maart alsnog in Nederland uit, maar dan direct op VOD-diensten. Denk aan Pathé Thuis, iTunes en bijvoorbeeld Apple TV. Diensten waar je per film die je kijkt een bedrag aftikt.

Het slechte nieuws? De kans dat je Wonder Woman 1984 ooit op het witte doek gaat zien, is hiermee nihil. Maar goed, na al die maanden geduld hebben nemen de fans hier waarschijnlijk ook al genoegen mee.

Ook Warner Bros. erkent dat het een pittige beslissing is geweest: “We hebben de uitzonderlijke beslissing genomen om fans de film thuis te laten bekijken nu de bioscopen nog steeds gesloten zijn,” aldus het bedrijf in een verklaring.

Maak kennis met Gal Gadot

Op naar 31 maart dus! In de tussentijd kun je nog even kennis maken met Gal Gadot, de vrouw achter Wonder Woman:

Maak kennis met Gal Gadot, de vrouw achter Wonder Woman

De top 10 allerbeste films op Disney+ (en Star) volgens IMDb

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.