Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 11 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds goedkoopste Michelin-maaltijd kost minder dan een zak patat

Na maanden zonder restaurantbezoekjes tekenen wij al voor een tafeltje in de lokale pizzeria, maar er zijn ook restaurants die de kunstvorm die koken heet naar een hoger niveau tillen. Met, als ze tot de zeldzame gelukkigen behoren, één Michelin-ster of meerdere als beloning.

De ultieme onderscheiding voor restaurants. In Nederland zijn er maar liefst 111 Michelin-restaurants. Als je dat eten zelf wilt gaan ervaren, dan kom je echter al snel tot de ontdekking dat iets meer kwijt bent dan in de McDonald’s. Terecht: goed eten is nou eenmaal niet goedkoop, zeker niet met de hoogwaardige ingrediënten die vaak gebruikt worden.

Michelin-maaltijd voor een habbekrats

Bij het zien van een Michelin-ster op de gevel van een restaurant ben je dan ook al snel geneigd om te concluderen dat het wel peperduur zal zijn. Toch is er een uitzondering op die regel. Er is een restaurant waar je niet een maand huur kwijt bent aan een met een Michelin-ster bekroond gerecht. Een restaurant waar je minder betaalt dan dat je hier in Nederland aan een zak patat kwijt bent.

Daarmee heb je ook direct het addertje onder het gras te pakken: we hebben het over een eetgelegenheid in Singapore. Als je daar ooit bent, dan ben je het aan jezelf verplicht om de kraam van chefkok Bibendum te bezoeken. Hij maakt een ogenschijnlijk simpel gerecht met kip en rijst, in de Chinatown-buurt van Singapore. Zijn met een Michelin-ster bekroonde specialiteit kost omgerekend slechts 1.88 euro.

Onmogelijk mals

Dat is weer wat anders dan een restaurantbezoekje in Nederland! De kip die je dan krijgt is gemarineerd en gestoofd met sojasaus en 10 verschillende kruiden. Je krijgt het geheel geserveerd met gesauteerde sojabonen. Een gelukkige journalist van Insider bracht een bezoekje aan de hotspot, zoals je hier kunt lezen.

Volgens hem was de kip “onmogelijk mals en had de saus een rijke, evenwichtige smaak. Het was een perfecte portiegrootte voor een vullende maar niet te zware lunch.” Klinkt goed! Nu nog de pandemie uitzitten en voor een vliegtuigticket sparen. Het gerecht kost drie keer niks, maar dat geldt helaas niet voor een ticket…

Zelf een fantastische maaltijd op tafel toveren? Check het Manners Menu:

Manners Menu: 7 recepten met veel groenten zonder dat je ‘t doorhebt

Insider

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.