Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 21 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix scoort met ‘moderne Notting Hill’ tweede kersthit van 2022

Het gaat lekker met de kerstfilms op Netflix in 2022. Na de vroege hit Falling for Christmas wordt ook de op 18 november verschenen kerstfilm Christmas With You op dit moment massaal bekeken. Het plot doet denken aan Notting Hill. Recensenten en vooral het publiek zijn enthousiast.

Maar eigenlijk moet je kerstfilms niet naar recensies kijken. Die moeten een beetje afgezaagd en zoetsappig zijn. Duistere plotten en ingewikkelde verhalen komen na kerst wel weer.

Christmas With You op Netflix

Christmas With You gaat over een popster die inspiratie zoekt voor een kersthit en de kerstwens vervult van een jonge fan om haar te ontmoeten. En daarmee vindt ze indirect ook de kans op ware liefde. Je leest het al, dit is die heerlijke feel good-romcom waar je op hoopt tijdens kerst.

De hoofdrol in deze nieuwe kerstfilm van Netflix wordt gedragen door de Amerikaanse actrice Aimee Garcia, die popster Angelina speelt. Ze is vooral bekend van haar rol als Jamie Batista in de serie Dexter. Haar tegenspeler is Freddie Prinze jr., wiens stem sciencefictionliefhebbers zullen herkennen uit Star Wars Rebels (Kanan Jurras) en Star Wars: The Bad Batch (Caleb Dume). In Christmas With You speelt hij Miguel. Zal deze doodgewone man uiteindelijk de liefde vinden met de popster? ‘Notting Hill light’, inderdaad.

Weer een kerstfilm die aanslaat

Netflix-abonnees hebben blijkbaar zin in kerst dit jaar. Volgens de data van FlixPatrol is Christmas With You wereldwijd de op twee na best bekeken film van dit moment, en dat zal richting kerst alleen maar toenemen. In Nederland staat de romantische komedie al op nummer 2.

christmas with you, notting hill, kerstfilm, kerst 2022, hit, netflix, film
Christmas With You (Afbeelding: Netflix)

Op Rotten Tomatoes scoort de kerstfilm 60% onder filmcritici, en dat is best hoog voor een zoetsappige romcom. Onder het publiek scoort Christmas With You 73%.

Notting Hill

Natuurlijk halen Aimee Garcia en Freddie Prinze jr. het niet bij Julia Roberts en Hugh Grant in Notting Hill (1999). Ook hier valt een grote ster op een gewone man, maar dit is simpelweg een van de betere romcoms ooit. De klassieker uit de herfst van de jaren 90, het gouden tijdperk voor romantische komedies, bekijk je ook op Netflix. Ook al is het officieel geen kerstfilm, het is wel een favoriet tijdens kerst.

christmas with you, notting hill, kerstfilm, kerst 2022, hit, netflix, film, julia roberts, hugh grant
Hugh Grant en Julia Roberts in Notting Hill (Afbeelding: Netflix)

Christmas With You is nu te streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.