Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix dropt duistere ninja-serie die het kind in je ontwaakt

Netflix heeft een verrassing voor je innerlijke kind op de planning staan: een duistere actieserie over ninja’s. Maak kennis met House of Ninjas!

Volwassenen zijn in the end simpelweg kinderen met een beter gevulde portemonnee. Niet voor niets focust LEGO zich steeds meer op volwassen consumenten met peperdure sets vol nostalgie. Hetzelfde geldt voor studio’s die continu films, series en games uit je jeugd rebooten.

Netflix presenteert House of Ninjas

Naast franchises en specifieke merken zijn er ook universelere concepten die ook na je jeugd een grote aantrekkingskracht behouden. Zoals, jazeker, ninja’s. Wat weet je over real life ninjas? Waarschijnlijk vrij weinig, maar het idee van zo’n onnavolgbare gevechtsmachine blijft cool, blijft fascineren.

Dat heeft Netflix ook maar al te goed door. Begin deze maand werd de eerste volledige trailer voor House of Ninjas gedropt, een gloednieuwe dramaserie vol keiharde actie. De trailer belooft een show waarin een ninja-clan terugkeert naar het oorlogsfront en weer de zwaarden oppoetst om Japan te redden van een nieuwe crisis en een meedogenloze schurk.

Dan hebben we het niet over zomaar een ninja-clan. De Tawara-familie is namelijk één van de laatste ninja-families. Ze lieten hun ninja-verleden achter zich nadat een missie compleet verkeerd uitpakte. Sindsdien zijn alle telgen hun eigen weg gegaan en proberen ze zo normaal mogelijke levens te leiden, hoe pittig dat ook is voor een voormalig gevechtsmachine.

Japan moet gered worden

Maar als heel Japan wordt opgeschrikt door plotselinge rampen en geplande sterfgevallen, worden de schimmige ex-ninja’s door het Bureau of Ninja Management (ja, echt) opgetrommeld om het land te redden. Tot overmaat van ramp is een journaliste ook nog eens in het verleden van de familie aan het wroeten. Drama!

De cast van House of Ninjas bestaat uit grote Japanse namen zoals Kento Kaku, Kengo Kora en Aju Makita, maar de regie is opvallend genoeg in handen van een Amerikaan genaamd Dave Boyle. Je hoeft echter niet bang te zijn voor een cringey Hollywood-sausje: Boyle studeerde Japans en maakt hoofdzakelijk films met Aziatische crews en acteurs.

Al zeer snel op Netflix

Vooralsnog bestaat zijn oeuvre vooral uit kleinere dramafilms, dus het wordt interessant om te zien wat hij met een Netflix-budget en een show vol actie voor elkaar weet te krijgen. Gelukkig gaan we daar al opvallend snel achter komen. House of Ninjas komt al op 15 februari naar de streamingdienst. Kun je na Valentijnsdag weer even wat testosteron bijtanken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.