Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Liefde & Seks 13 feb 2020
Leestijd: 4 minuten

Valentijnsdag: 8 last-minute cadeau-ideeën voor 8 verschillende typen vrouwen

Er zijn mannen die al weken bezig zijn met het plannen van de perfecte Valentijnsdag. Die heren zitten er nu heerlijk ontspannen bij, maar de kans is groot dat jij niet tot die groep behoort. Je hebt tenslotte op dit artikel geklikt en staat dus waarschijnlijk nog met lege handen. Om te voorkomen dat je morgen zonder cadeau aankomt bij je geliefde, hebben wij een aantal last-minute valentijnscadeaus voor je op een rij gezet.

Wat je vooral moet onthouden, is dat het om het gebaar gaat. De meeste vrouwen vinden de prijs van een cadeau helemaal niet zo belangrijk. Dat betekent niet dat je voor goedkoop moet gaan, maar wel dat je iets moet vinden waar zij echt gelukkig van wordt. Laat zien dat je oplet en weet wat voor haar belangrijk is. Uiteindelijk weet jij waar je geliefde blij van wordt, maar we helpen je natuurlijk graag om wat inspiratie op te doen.

8 verschillende vrouwen, 8 verschillende valentijnscadeau

We hebben geprobeerd om voor verschillende type vrouwen een aantal cadeau’s te vinden waar ze waarschijnlijk heel blij van gaan worden. Misschien is je geliefde wel heel gevoelig voor romantische gebaren of is ze juist een fanatieke bingewatcher. Misschien duikt ze op 14 februari stiekem liever de gym in. Het kan allemaal, dus pas je cadeau daarop aan.

Voor de vrouw die gevoelig is voor romantiek:

Rozen, chocolade, hartvormige ballonnen en ga zo maar door. Stuk voor stuk Valentijnsdag cadeaus die enorm cliché zijn. Maar vergeet niet dat sommige vrouwen er echt gek op zijn. In dat geval moet je daar gewoon vol voor gaan. Onze tip is dan wel om ook het verrassingselement te gebruiken. Verras haar op haar werk of zorg dat je een mooi ontbijt klaar hebt staan. Het is geen hogere wiskunde. Maar als dit is wat jouw vriendin leuk vindt, ga er dan vol voor.

Valentijnsdag Valentijns cadeau valentijn
Chocolade en valentijn: een gouden combinatie. (Afbeelding: Unsplash / Joanna Kosinska)

Voor de vrouw die op Valentijnsdag liever gaat sporten:

Waar de ene vrouw slappe benen krijgt van lieve kaartjes en bonbonnetjes, gaat de ander veel liever naar de sportschool. 14 februari is voor haar ook maar gewoon een vrijdag en dus legday. Laat haar dan vooral lekker haar ding doen. Je kunt beter na die zware training helpen in het herstel. Kook een heerlijke maaltijd vol proteïne of scoor een massageolie en verwen haar met een stevige sportmassage. Deze oliën krijg je op tijd in huis als je ze voor 23:59 bestelt.

Voor de fanatieke bingewatchers:

Zit je vriendin het liefste op de bank onder een dekentje haar favoriete series te kijken? Maak er dan een leuke en romantische filmavond van. Regels hapjes, zet wat kaarsjes neer, zoek alvast een goede film of serie uit. Maak er een gezellige avond van, maar vergeet ook niet een leuke cadeau te scoren. Verras haar bijvoorbeeld met een abonnement op Disney+ of scoor nog snel even een fleecedekentje. Deze heb je morgen in huis als je voor 23:59 bestelt.

Voor vrouwen die Valentijnsdag heel opwindend vinden

Liefde en seks zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Valentijnsdag is dan ook niet compleet zonder vurig slot. Voor de mannen die een vriendin met hoog libido op de bank hebben zitten, is dat zelfs het belangrijkste. Focus je daar op. Regel een prachtige Savage X Fenty setje en creëer de juiste setting in de slaapkamer. Kijk ook even hier voor wat hulpmiddelen om de avond nog spannender te maken.

Voor vrouwen die Valentijnsdag commerciële onzin vinden

Een cadeau geven omdat het zogenaamd zo hoort? Wat een onzin. Althans, dat is hoe veel mensen over Valentijnsdag denken. Hoort je vriendin bij die groep? Dan heb je geluk. Je kunt valentijn dan gewoon lekker aan je voorbij laten gaan. Vergeet alleen niet om je geliefde dan op een andere dag een leuk cadeau te geven. Het is tenslotte wel belangrijk om in je relatie te investeren.

Voor de veeleisende vrouw

Word jij het huis uit gezet als je met alleen een bosje bloemen en een doosje chocolade aankomt, dan moet je grof geschut gaan inzetten. Valentijnsdag valt dit jaar op een vrijdag en dat is natuurlijk ideaal voor een weekendje weg. Zoek een leuke stad in Nederland of pak het vliegtuig en zoek de romantiek in het buitenland. Een stad waar je dan waarschijnlijk niet aan denkt is Bristol, maar die stad kunnen we je om deze redenen van harte aanbevelen.

citytrip valentijnsdag
Het schitterende en verrassende Bristol. (Afbeelding: EPA)

Voor de vrouw die een klimaatneutrale Valentijnsdag wil

Heb je een vriendin die wel valentijn wil vieren, maar vindt dat dit niet ten koste mag gaan van de planeet? Dan kun je heel veel dingen niet doen of kopen. Tja, het is nu eenmaal een beperking, maar er zijn nog genoeg opties over. Trek bijvoorbeeld samen de natuur in of ga naar één van de vele biologische en duurzame restaurants die ons land rijk is. Of je koopt gewoon een wormenhotel voor haar.

Voor de vrouw die van ballen houden

Op dit moment vliegen de ballen door Ahoy, want daar wordt deze week het ABN AMRO World Tennis Tournament gehouden. Super leuk als je vriendin gek is op ballen om daarheen te gaan, en dat kunnen wij voor je regelen. We geven namelijk nog tot en met de finaledag (zondag) kaarten weg. Hoe je die kunt winnen, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.