Kyara Spierings
Kyara Spierings Liefde & Seks 13 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

5 ideeën voor een verrassende en geslaagde date op Valentijnsdag

Het harde werk is gedaan, je hebt een partner waarmee je lekker klef kan doen, maar dan… Valentijnsdag. Wat ga je doen? Wat moet je kopen? Hoor je tot de groep mannen die spontaan in paniek schiet wanneer 14 februari op de kalender staat? No worry, we’ve got your back

1. Boek een romantisch nachtje in een hotel

Vrouwen houden van aandacht en luxe. Boek voor Valentijnsdag een nacht in een mooi hotel, met een king-size bed, dure lakens en een minibar gevuld met lekkere wijn en nootjes. Geniet van de tijd samen in een kamer die je naderhand zelf niet hoeft op te ruimen en schoon te maken.

2. Doe een chocoladeworkshop

Helemaal hip tegenwoordig, en met chocolade kan je nooit misgaan bij vrouwen. Zoek een patisserie in de buurt en boek een workshop bonbons maken, taart bakken of chocoladerepen maken. Je bent lekker samen bezig, tijd genoeg om te snoepen en te kliederen én je gaat naderhand naar huis met wat extra’s. Oh ja, laten we niet vergeten dat chocola het happiness hormoon aanmaakt, dus dan eindig je Valentijnsdag ook nog leuk.

Valentijnsdag Valentijns cadeau valentijn
Chocolade en valentijn: een gouden combinatie. (Afbeelding: Unsplash / Monique Carrati)

3. Recreëer je eerste date

Hoe romantisch is het als je je eerste date nabootst? Ga weer naar dat ene cafeetje, uiteten in dat goedkope restaurant. Geef haar de bloemen die je toen ook gaf en trek voor de fun dat oude shirt ook weer eens aan. Samen lachen is het belangrijkste. Zeker op Valentijnsdag.

5. Ga wat actiefs doen

Houd je allebei van actief zijn? Ga dan eens wandklimmen, karten, indoor skiën, veldrijden of probeer een andere sport die je allebei nog nooit gedaan hebt.

Valentijnsdag Valentijns cadeau valentijn
(Afbeelding: Unsplash / Appic)

4. Probeer eindelijk dat vreemde restaurant eens

En in datzelfde kader: probeer dat gekke tentje op de hoek eens wat jullie al maanden willen proberen. Misschien is het niets, maar dan heb je wel veel lol gehad!

Heb je ook nog geen cadeau geregeld voor Valentijnsdag? Klik dan hier voor de beste last-minute valentijns cadeaus voor iedere type vrouw.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.