Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: historische documentaire over Snelle

Snelle mag na een jaar vol recordcijfers nog een prestatie aan zijn CV toevoegen: hij is de eerste Nederlandse artiest met een eigen documentaire op Netflix.

Wat ons betreft mag Netflix nog wat meer beroemde concertregistraties aan zijn aanbod toevoegen. Juist nu we het al een jaar zonder festivals en concerten moeten stellen. Gelukkig investeert de streamingdienst de laatste jaren wel al flink in muziekdocumentaires, waarin vaak grote artiesten gevolgd worden. Taylor Swift, Shawn Mendes: dat soort werk.

De opkomst van Snelle

Of je nou fan van ze bent of niet, je kunt niet om ze heen. De volgende artiest die aan dat rijtje toegevoegd wordt is… Snelle. Ja, de Nederlandse rapper, zanger en kersverse BN’er. Lars Bos, zoals zijn echte naam luidt, is namelijk de eerste Nederlandse artiest met een eigen Netflix Original.

Anderhalf jaar geleden was hij bij een kleiner publiek bekend om zijn rap-skills. Maar Snelle wilde eigenlijk vooral het liefst zingen. Iets wat hij voor elkaar heeft gekregen, en hoe. De 25-jarige artiest kwam het afgelopen jaar continu op de radio voorbij, bestormde de hitlijsten en ook op televisie is hij een graag geziene gast. Sterker nog, hij is de meest beluisterde Nederlandse artiest op Spotify.

Lang niet iedereen is fan van het type popnummers dat hij maakt. Vooral de fans van het eerste uur  beweren dat aan Snelle een groot rapper verloren gaat. Laat hen lekker klagen: los van wat je van zijn muziek vindt kun je niet anders dan concluderen dat zijn astronomische doorbraak fascinerend is. Wat komt daar allemaal bij kijken?

Netflix presenteert Snelle: zonder jas naar buiten

Dat kun je nu gaan ontdekken. Netflix heeft zojuist de documentaire Snelle: zonder jas naar buiten uitgebracht. Daarin vertelt de zanger en rapper over zijn leven, waarbij ook vrienden en familieleden aan het woord komen. De camera’s van Netflix volgden hem vooral rondom de lancering van zijn nieuwste album, dat deze maand uitkwam.

Regisseur Anne de Clerq (Soof 3) trekt voor Snelle: zonder jas naar buiten een flink blik met collega-artiesten open: onder andere Maan, Glen Faria, Suzan en Freek, Paul de Munnik en Jebroer komen in de Netflix Original voorbij. Check hieronder de eerste volledige trailer.

Dag Disney+: 6 Marvel-films die je op Netflix kunt streamen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.