Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 9 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

Nu op Netflix: ‘s werelds grappigste fantasy (S4) in Simpsons-saus

Disenchantment seizoen 4 staat vanaf vandaag op Netflix. Dit is de hilarische fantasy-serie van de makers van The Simpsons.

Mocht je van animatieseries als South Park, Family Guy, Futurama en The Simpsons houden, dan heb je de eerste drie seizoenen van Disenchantment vast wel gezien. En anders moet je gewoon snel aan de bak. Vooral als je ook nog eens een fantasy-liefhebber bent.

Hilarische fantasy-serie op Netflix

De satirische fantasy-animatieserie Disenchantment is gemaakt door de Rough Draft Studio’s in Glendale en ontwikkeld door Matt Groening. Juist, de geestesvader van The Simpsons en Futurama. Zijn Netflix Original speelt zich af in de middeleeuwen, in het landje Dreamland, en volgt de avonturen van Bean, de prinses van het koninkrijk. Ze is een opstandige, rebelse alcoholist die voornamelijk een normaal leven van een jongedame wil leven.

Het hoofdpersonage in Disenchantment is dus de alcoholische prinses Bean. Andere centrale personages in de Netflix Original zijn Luci (een als huwelijkscadeau gestuurde demon), Elfo (een zeer optimistische elf), Koning Zøg (de vader van Bean), Koningin Oona (haar stiefmoeder), Odval (de minister-president van Dreamland) en Sorcerio (een waardeloze tovenaar). Verder zijn er onder meer magische feeën (vaak prostituees), pratende dieren en heksen.

Seizoen 4 van Disenchantment

In tegenstelling tot series als The Simpsons, volgt seizoen 4 van Disenchantment de lijn van de eerdere seizoenen. Bean wordt nu door haar moeder (Dagmar) gedwongen tot een huwelijk met een mysterieuze man. “Onze andere series hebben weinig progressie, hier vertellen we een doorlopend verhaal. Je kunt een seizoen van deze fantasy-serie zien als een grote film”, aldus mede-producent Josh Weinstein in een interview met NRC.

luci, bean, disenchantment, simpsons, netflix, fantasy
Luci, Bean en Elfo (Afbeelding: Netflix)

Disenchantment seizoen 4 is nu te zien op Netflix. Meer van de serieuze geanimeerde fantasy? Check dan de serie Vinland Saga op Amazon Prime.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.