Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Laatste kans op Netflix: deze 8 grote films verdwijnen snel

Netflix voegt deze maand een lange lijst aan nieuwe films en series toe, waaronder grote blockbusters. Helaas worden er op 3 maart ook een aantal grote films geschrapt.

Laatste kans op Netflix

We zetten ze alle acht op een rijtje, zodat je zelf nog snel een filmavondje kunt organiseren. Deze bioscoopfilms kun je nog tot en met 3 maart last-minute streamen!

Deze 61 nieuwe films en series verschijnen in maart op Netflix

The Green Mile

Met The Green Mile verliest Netflix helaas opnieuw een regelrechte topfilm. De 8.6 op IMDb zegt genoeg. Nog niet overtuigd? Tom Hanks speelt Paul Edgecomb, die vanuit het bejaardentehuis terublikt op zijn werk als gevangenisbewaker. Hij werkte jarenlang op de Dodengang van een gevangenis, waar hij bevriend raakte met de zwarte reus John Coffey. Hij wordt beschuldigd van de verkrachting en moord op twee jonge meisjes. Een monster dus, maar toch begin je langzaam het gevoel te krijgen dat de vork anders in de steel zit. Een meesterwerk, zonder twijfel.

The Prince of Egypt

The Prince of Egypt is een verfilming van het bijbelverhaal Exodus. Als je dat bijbelse sausje kunt hebben, dan staat je een animatiefilm te wachten die meer dan twintig jaar later zich nog steeds prima kan meten met Disney-klassiekers. Dat is ook niet zo gek: Jeffrey Katzenberg maakte deze film, die voor zijn breuk met Disney films als The Lion King en Beauty and the Beast afleverde. Aanrader! In the end is The Prince of Egypt vooral een goed verhaal, los van waar de vertelling vandaan komt.

Johnny English & Reborn

Mr. Bean als James Bond, het klinkt absurd, maar Rowan Atkinson bewees in 2003 dat die ingrediënten een heerlijke film opleveren. Alle agenten van de Britse geheime dienst zijn omgekomen. Johnny English is de enige overgebleven man die nog ingezet kan worden. Hij moet gestolen kroonjuwelen op zien te sporen, maar dat is voor de stuntelige geheim agent allesbehalve makkelijk. Voor de echte diehard fans, die de komende avonden niks te doen hebben, is ook Reborn een aanrader: dat vervolg gaat helaas ook van Netflix verdwijnen.

Pride & Prejudice

Voor liefhebbers van de betere dramafilm is er helaas ook slecht nieuws. Pride & Prejudice gaat namelijk van Netflix verdwijnen. Deze schitterende verfilming van Jane Austens klassieker is nog tot en met 3 maart te zien. Keira Knightley speelt de jonge Elizabeth die tege het einde van de achttiende eeuw opgroeit in Engeland. Haar familie wil haar aan een man koppelen, maar de even charmante als snobistische Mr. Darcy is geen doorsnee kandidaat.

Scott Pilgrim vs. the World

Scott Pilgrim is een 23-jarige basgitarist die met zijn beste vriend samenwoont. Zijn verder vrij onbeduidende leventje verandert compleet als hij tot over zijn oren verliefd wordt op Ramona V. Flowers, die sinds kort ook in Toronto woont. Om een afspraakje met haar te krijgen zal hij echter eerst haar zeven exen moeten verslaan. Een achtbaanrit van jewelste, vol game-achtige visuals die je nog lang bij zullen blijven.

Kill the Irishman

Maak je geen zorgen: Martin Scorsese’s The Irishman is een Netflix Original, en blijft daarmee gewoon op Netflix staan. Dat geldt niet voor het minder sterke maar nog steeds zeer vermakelijke Kill the Irishman, een heerlijke misdaadfilm over de opkomst en ondergang van vakbondsleider Danny Greene. Een man die zichzelf onaantastbaar acht. Met de fantastische Vincent D’Onofrio, die je kent als Wilson Fisk uit Daredevil. Aanrader!

A Million Ways to Die in the West

Wil je tussen al het coronanieuws en de politiek door genieten van een krachtige dosis flauwe humor? Dan ben je bij A Million Ways to Die in the West zeker aan het goede adres. Seth McFarlane regisseert en speelt in deze film over een schaapherder, die na het verliezen van een duel zijn vriendin probeert terug te winnen. Klein probleem: een door Liam Neeson gespeelde crimineel is het niet helemaal met zijn plannen eens.

Genre-ontstijgend, hard en mooi: 8 x de beste anime op Netflix

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.