Nieuw op Netflix: 8 films die je in februari kunt streamen

Netflix trapte februari krachtig af door een aantal van de beste animatiefilms ooit toe te voegen. Dan hebben we het natuurlijk over de kleurrijke meesterwerken van Studio Ghibli, de Japanse Disney. Een must-see voor… eigenlijk iedereen.

Nieuw op Netflix in februari

Ben je allergisch voor animatiefilms of heb je alles van Studio Ghibli al gezien? Dan heeft de streamingdienst gelukkig nog een lading aan bioscoopfilms bekendgemaakt die nog deze maand beschikbaar komen. We hebben de reeds bekendgemaakte titels alvast voor je op een rijtje gezet.

Zit er niks tussen voor jou? Maak je geen zorgen: door de maand heen zal de streamingdienst meer nieuwe films toevoegen en bekendmaken.

Horse Girl – 7 februari

Horse Girl is niet zomaar een zoetsappige film over een paardenvrouwtje. In tegendeel: wanneer lucide dromen het leven van Sarah binnendringen, escaleert de boel al snel en zit je opeens naar een bijzonder trippy thriller te kijken. Een achtbaanrit die je vooral blanco wilt gaan ervaren, met Alison Brie in de hoofdrol.

Dragon Quest: Your Story – 13 februari

De nostalgie gamereeks Dragon Quest krijgt binnenkort zijn eigen film op Netflix. Niet handgetekend, maar in de vorm van 3D animatie. Waar dat normaal een tegenvaller is, pakt dat bij Dragon Quest: Your Story juist ontzettend goed uit. Check alleen al de onderstaande trailer. Een feest voor het hoog! Hopelijk weet het verhaal ook te bekoren…

Van Helsing – 14 februari

Oké, we kunnen er meteen duidelijk over zijn dat Van Helsing verre van Oscar-materiaal is. Hugh Jackman speelt de vampierenjager van Helsing in een spectaculaire actiefilm. Niet alleen Dracula behoort tot zijn lijst aan doelwitten, maar ook het monster van Frankenstein en The Wolf Man moeten het ontgelden. Allemaal totale en vrij matig uitgevoerde onzin, maar dat mag de pret niet drukken: voor een komisch popcornavondje is Van Helsing perfect.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind – 14 februari

De door Jim Carrey gespeelde Joel is er ondersteboven van dat zijn vriendin Clementine haar herinneringen aan hun relatie heeft laten wissen. Hij probeert wanhopig in contact te komen met de uitvinder van dat proces. Niet om haar herinneringen terug te brengen, maar om ook zijn herinneringen aan hun relatie voor eeuwig te laten wissen. Wanneer hij dat voor elkaar krijgt, ontdekt Joel echter opeens dat hij nog steeds gevoelens voor haar heeft. Is het al te laat?

Evan Almighty – 14 februari

De tijd voor een tweede Noach is aangebroken. Volgens de door Morgan Freeman gespeelde God moet een Ark gebouwd worden om de aarde opnieuw van een overstroming te redden. Wie krijgt de eer dit keer? Het nieuwbakken congreslid Evan Baxter, gespeeld door Steve Carell. Klein probleem: zijn omgeving wil hem maar niet geloven en denkt dat Baxter compleet is doorgedraaid.

Men in Black International – 16 februari

Men in Black International is allesbehalve de film waar fans van de franchise op hoopten. In plaats van een originele reboot kregen we een ongeïnspireerd flauw aftreksel te zien. Althans, voor zover iemand deze film überhaupt in de bioscoop heeft gezien. De box office viel namelijk zwaar tegen. Vanaf 16 februari kun je ‘geheel gratis’ ontdekken of Men in Black International echt zo belabberd is als men zegt.

The Last Thing He Wanted – 21 februari

Anne Hathaway speelt een alleenstaande moeder, die tevens als vastberaden journaliste ver van huis onderzoek doet naar Contra activiteit in Central Amerika. Haar door Willem Dafoe gespeelde vader blijkt opeens een belangrijke sleutel te zijn. Een sleutel die ervoor zorgt dat ze zich opeens staande moet zien te houden in een moordlustige omgeving waarin iedereen alles ervoor doet om geld te verdienen.

Pokémon: Mewtwo Strikes Back Evolution – 27 februari

Als je eind jaren negentig vele uren achter de televisie besteedde, dan is de kans groot dat je Pokémon: The First Movie hebt gezien. De eerste Pokémon film is nu terug, maar dan in 3D CGI in plaats van handgetekend. Het resultaat is een uitstraling die bijzonder controversieel is. De een vindt het fantastisch en modern, de ander ziet het als goedkope heiligschennis. Vanaf 27 februari staat er in ieder geval een verse dosis nostalgie voor je klaar.

Reageer op artikel:
Nieuw op Netflix: 8 films die je in februari kunt streamen
Sluiten