Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 feb 2021
Leestijd: 5 minuten

Nieuw op Netflix: deze 15 grote (bioscoop)films kun je nu streamen

Netflix krijgt er vanaf volgende week pas écht concurrentie bij. Dan komt Disney+ met meer dan 300 films en series voor volwassenen. Gelukkig valt er op Netflix ook nog genoeg te streamen.

Nieuwe films op Netflix

Je hoeft je de komende tijd niet enkel met Originals te vermaken. De streamingdienst heeft namelijk de afgelopen dagen 15 grote blockbusters aan zijn aanbod toegevoegd. Tijd voor wat filmavondjes dus! We zetten ze voor je op een rijtje, inclusief trailers.

Laatste kans op Netflix: 8 (top)films verdwijnen snel

The Pianist

The Pianist verdient met een 8.5 op IMDb en drie Oscars absoluut het labeltje topfilm. Adrien Brody speelt een getalenteerde pianist die tijdens het begin van de Tweede Wereldoorlog probeert te overleven in het verwoeste Warschau. Een sterke oorlogsfilm die nog lang bij zal blijven.

John Wick 2

Keanu Reeves als een moordmachine, uiterst slick in beeld gebrachte actie: wat wil je nog meer? De John Wick-films zijn het perfecte materiaal voor een avondklok-marathon. Ook de zoveelste keer blijven ze vermakelijk. Nu staat ook deel twee op Netflix.

D-Tox

D-Tox, ook wel bekend als Eye See You, is zonder twijfel één van de dieptepunten uit de filmcarrière van Sylvester Stallone. Mag dat de pret drukken? Zeker niet. Zet je verstand op nul, en geniet ervan hoe Stallone een FBI-agent speelt die helemaal gek wordt gemaakt door een psychopaat, met een prettig vleugje horror.

Dead in Tombstone

Over hersenloze actie gesproken. Ook Dead in Tombstone gaat geen Oscars winnen. Danny Trejo speelt de leider van een meedogenloze bende, de Blackwater Outlaws. Hij wordt verraden door zijn halfbroer en komt daarbij om het leven. De duivel, gespeeld door Mickey Rourke, besluit hem terug te brengen, met één missie: de stad waar hij voorheen de dienst uitmaakte omtoveren tot een bloedbad. Dit is een pure B-film, en dat wisten de makers ook. Geen hoogdravend of pretentieus gedoe, maar pure arcade-actie. Een topfilm als je weet waar je aan begint.

Animals on the Loose: A You vs. Wild Movie

Netflix zette een tijdje flink in op interactieve content. Series en films, vaak voor kinderen, waarbij je als kijker keuzes kan maken die de content tot een bepaalde extent beïnvloeden. Het bekendste voorbeeld daarvan is de Black Miror-film. Ook avonturier en natuur-expert Bear Grylls leverde een interactieve serie af, waarin je hem helpt overleven. Nu is daar ook een interactieve film-spinoff van gemaakt: Animals on the Loose.

Robin Hood 2

Rusell Crowe speelt Robin Hood, de legendarische boogschutter. Hij vecht tegen de Fransen in het leger van koning Richard. Nadat diezelfde koning overlijdt trekt Robin naar Notthingham. Een stad die geterroriseerd wordt door een corrupte schout. Hij besluit om daar met zijn bende verandering in te brengen.

Drie Jurassic Park-films

Fans van Jurassic Park kunnen een epische marathon in gaan plannen. Netflix heeft namelijk nu ook het origineel, het derde deel en het recentere Jurassic World toegevoegd. De perfecte voorbereiding op Dominion, het volgende deel uit de filmreeks. Die komt pas in 2022 uit, dus je hebt nog even.

The Debt

The Debt heeft een setting en premisse die wat ons betreft veel te weinig voorbij komen in Hollywood. Drie Mossad-agenten maken in de jaren zestig jacht op een nazi-oorlogsmisdadiger. Ze komen terecht in Oost-Berlijn. Maar de crimineel pakken én over de grens smokkelen is makkelijker gezegd dan gedaan.

Red Dragon

Anthony Hopkins is terug als Dr. Hannibal Lecter, die nog steeds in de bak zit. FBI-agent Will Graham gaat op jacht op een andere seriemoordenaar, ook wel bekend als ‘De Tandenfee’. Klein probleem: hij komt er maar niet uit. Hij zal zijn laatste redmiddel moeten aanwenden: de expertise van seriemoordenaar Lecter. Niet zo goed als Silence of the Lambs, maar anno 2021 nog steeds verrassend onderhoudend. De moeite waard!

Bean

Tuurlijk, de televisieserie is beter, maar Bean is toch een film die je gewoon gezien moet hebben. De kans dat je deze film overigens nooit hebt gezien is praktisch nihil, maar juist daarom is een nostalgisch filmavondje des te leuker. Rowan Atkinson: het blijft pure magie.

The 40 Year Old Virgin

Andy is veertig jaar oud, conservatief, verlegen en… maagd. Wanneer zijn vrienden daar achter komen, zetten ze alles op alles om daar verandering in te brengen. Andy is de kwaadste niet en doet gewillig mee, maar het levert rampzalige situatie na rampzalige situatie op. Een heerlijke komedie die beter uitpakt dan je misschien na de poster en trailer zou verwachten.

Scarface

Scarface verdween afgelopen maand van Netflix, maar gelukkig niet voor lang. Al Pacino is weer helemaal terug als Tony Montana, een bootvluchteling die in Florida een enorm drugsimperium weet op te bouwen. Eenmaal aan de top wordt de verslaafde gangster echter geteisterd door paranoia, de misdaadbestrijding en even meedogenloze concurrenten.

Back to the Future Part II

Back to the Future Part II wist de vloek van de sequel te doorbreken, en hoe! Marty gaat opnieuw tijdreizen met Doc Brown, maar dit keer naar de toekomst. Hij wil daar namelijk zijn toekomstige zoon gaan redden. Daardoor krijgt hun aartsrivaal echter ook de kans om door de tijd te reizen, met alle gevolgen van dien. Het resultaat? Een uiterst vermakelijke race tegen de klok, met dat heerlijke 80’s-sausje.

De top 10 best beoordeelde Netflix-afleveringen van 2020 volgens IMDb

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.