Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Netflix 27 december 2018

Netflix onthult eerste trailer van interactieve Black Mirror film: Bandersnatch

Morgen is het dan zover! Na lang wachten krijgen Black Mirror Fans eindelijk waar ze al zo lang op wachten. Oke, het is dan wel geen nieuw seizoen van hun favoriete serie op Netflix, maar wel een film. Stiekem is dat zelfs beter, want er is wat bijzonders aan de hand met Black Mirror: Bandersnatch. Je hebt namelijk zelf invloed op het verhaal van deze Netflix Original film.

Begin oktober werd al bekend gemaakt dat Netflix bezig was met een interactieve aflevering van Black Mirror. Dat blijkt dus te kloppen en de streamingdienst heeft er maar meteen een hele film van gemaakt. Een officiële beschrijving van Netflix zelf heeft dat inmiddels bevestigd. Hierin valt namelijk te lezen dat Bandersnatch 312 minuten gaat duren. Dat is dus ruim vijf uur, maar die ga je niet in één keer achter elkaar kijken.

Eerste interactieve film op Netflix

Dit is namelijk de totale lengte van alle mogelijke opties. Tijdens het kijken maak je keuzes en afhankelijk daarvan ontvouwt het verhaal zich. Zo zal de gemiddelde kijkbeurt ongeveer 90 minuten zijn. Wil je alle 312 minuten van de film zien, dan zal je Black Mirror Bandersnatch dus meerdere malen moeten gaan kijken. Gelukkig is dat gezien het niveau van de serie zeker geen straf.

Zojuist is ook de eerste trailer verschenen en die onthult waar Bandersnatch over zal gaan en wie er in de cast zitten. De trailer bevestigt het plot dat onlangs gelekt was vanuit Korea en die luidde: “Een jonge programmeur maakt een game, gebaseerd op een fantasy-boek. Snel raken de realiteit en de virtuele wereld verward, en ontstaat er verwarring.”

Black Mirror: Bandersnatch | Official Trailer [HD] | Netflix

Black Mirror: Bandersnatch. In 1984, a young programmer begins to question reality as he adapts a sprawling fantasy novel into a video game and soon faces a mind-mangling challenge. Welcome back.

In de trailer zien we een aantal bekende gezichten waaronder Will Poulter (The Maze Runner, We’re the Millers) Fionn Whitehead (Dunkirk) en Asim Chaudhry. Het interactieve en ambitieuze project is geregisseerd door David Slade. Geen onbekende naam voor de Black Mirror fans, want hij was ook al verantwoordelijk voor de aflevering Metalhead uit seizoen 4 van de serie. Daarnaast staan ook afleveringen van Breaking Bad en Hannibal op zijn CV. Zeker niet de minste dus.

Black Mirror: Bandersnatch op Netflix

Of al die kwaliteit en ambities ook gaan leiden tot een toffe film? Dat gaan we morgen ontdekken. Vanaf dan staat Black Mirror: Bandersnatch, die geen onderdeel is van seizoen 5, namelijk op Netflix.

Reageer op artikel:
Netflix onthult eerste trailer van interactieve Black Mirror film: Bandersnatch
Sluiten