Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix introduceert veelgevraagde feature (maar er is ook slecht nieuws)

Netflix maakt het eindelijk mogelijk om deels gedownloade films en series te kijken op je telefoon of tablet. Helaas moeten sommige abonnees nog even wachten.

Providers schermen in reclames al met de toekomst die 5G naar je telefoon brengt, maar in de praktijk zitten we nog met onze 4G-bundels in de trein. Als je überhaupt al een toereikende bundel hebt.

Films en series downloaden van Netflix

Het streamen van films en series op Netflix kost immers een flink aantal MB’s. Voor je het weet ben je na een week al door je bundel heen, terwijl je nog de rest van de maand moet overleven. Je opties zijn op dit moment nog de twee uitersten: of je streamt een film, of je download van te voren bijvoorbeeld via Wi-Fi de film of serie in kwestie. Zodat je ook zonder internetverbinding door kunt kijken.

Toch zijn beide oplossingen niet ideaal. Je hebt bijvoorbeeld niet altijd de tijd om van te voren het één en ander te downloaden, en als je internet wegvalt tijdens het streamen dan heb je ook een probleem. Dat moet toch slimmer, dynamischer kunnen?

Zoveel kopjes koffie mag je per dag drinken volgens onderzoek

Gedeeltelijk downloaden en streamen

Het antwoord is vanaf nu gelukkig ‘ja!’ Netflix heeft vandaag namelijk op Android de mogelijkheid geïntroduceerd om een alvast een film of serie aan te zetten terwijl het downloaden nog bezig is. De perfecte oplossing voor als je internet instabiel is.

Voor de zekerheid gooi je een download aan van je favoriete serie, om vervolgens gewoon direct te beginnen met kijken. Valt je internet even weg? Geen probleem, want door het downloaden heb je als het ware een buffer. Ook hoef je niet te wachten tot de complete film bijvoorbeeld is gedownload. Je kunt direct beginnen.

Het slechte nieuws

Het slechte nieuws? De handige nieuwe feature is op dit moment dus enkel beschikbaar op Android. De komende maanden gaat de streamingdienst de feature ook op iOS testen. iPhone-gebruikers zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Netflix deels downloaden streamen
🌟 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.