Pim Jansen
Pim Jansen Auto's 28 jun 2021
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin dropt jubileum-A3 en dat heeft niets met Audi te maken

Aston Martin komt heeft een speciale Vantage Roadster geproduceerd en de naam is A3. Nee, het is geen collab met Audi, maar een 100-jarige verjaardag.

De laatste tijd zag je onder meer een horloge en elektrische fiets van Aston Martin. Maar als we deze A3 Vantage Roadster zien, doe ons dan toch maar een auto.

Aston Martin A3 Vantage Roadster

De A3 Vantage Roadster is een ode aan de derde Aston Martin ooit gemaakt. Die stamt uit de vroege jaren 20 van de vorige eeuw en om het 100-jarige bestaan te vieren is er een prachtige moderne versie gemaakt.

aston martin A3 Vantage Roadster, 100 jaar, achter
(Afbeelding: AM)

Het model dat honderd jaar geleden werd uitgebracht, was voor die tijd revolutionair snel. Dankzij een 1.5 liter viercilindermotor met 11 pk kon de wagen een topsnelheid halen van 135 kilometer per uur.

Prestaties van de jubileumauto

Tegenwoordig haal je die topsnelheid in een paar seconden en de vraag is dan ook waar de Aston Martin A3 Vantage Roadster toe in staat is.

Aston Martin A3 Vantage Roadster
(Afbeelding: AM)

Over de prestaties wil de divisie Q by Aston Martin nog niets prijsgeven. Feit is dat de standaard Vantage Roadster al over een 4.0 liter AMG V8 met 510 pk beschikt. Daarmee sprint de wagen in 3,8 seconden naar de 100 kilometer per uur en bereikt hij een topsnelheid van 304 kilometer per uur.

Details hinten naar het origineel

Zowel aan de binnen-als buitenkant zit de sportwagen vol met details met een link naar de auto uit 1921. Zo is de zwarte grille met aluminium rand een hint naar de originele grille en zijn de zwarte wieldoppen een interpretatie van de spaken.

(Afbeelding: AM)

In totaal worden er slechts drie exemplaren van de Aston Martin A3 Vantage Roadster gebouwd. De prijs is op aanvraag, wat inhoudt dat de auto onbetaalbaar is voor normale mensen. Lees en bekijk hier meer over de auto.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.