Dirty Lines: Netflix onthult Nederlandse Original serie over telefoonseks

Begin dit jaar kwam de eerste Netflix Original serie van Nederlandse bodem uit: Ares. Een horrorserie over een geheim Amsterdams genootschap. Helaas werd de Original slecht ontvangen. Een gemiste kans dus. Tijd voor poging twee: Dirty Lines.

Dat is de naam van een nieuwe door Netflix aangekondigde Nederlandse serie. De streamingdienst heeft scenarist Pieter Bart Korthuis ingeschakeld. Je kunt hem kennen van zijn werk voor onder andere Penoza en Vechtershart.

Dirty Lines: Nederlandse Original

Dirty Lines is gebaseerd op een boek, 06-Cowboys van Fred Saueressig, en gaat over de opkomst van telefoonsekslijnen. De serie volgt een jonge pionier genaamd Frank Stigter. We gaan terug naar de jaren tachtig. Stigter probeert keer op keer zijn eigen zaak op te starten, maar telkens mislukken zijn plannen.

Wanneer de internationale telefoonmaatschappij PTT begint met het aanbieden van betaalnummers, ziet de jonge ondernemer zijn kans schoon. Samen met shady investeerders en zijn broer en zus zet hij snel een bedrijf op in de garage van zijn ouders.

Het resultaat? Europa’s eerste telecom-seksbedrijf. Het begin van een miljoenenindustrie. Dirty Lines gaat echter over veel meer dan enkel telefoonseks, want ook de setting is belangrijk: Nederland aan het einde van de Koude Oorlog. Een nieuwe generatie aan jonge talenten wil het doemdenken van de jaren tachtig achter zich laten. Tijd voor een culturele revolutie!

2021 op Netflix

Verder houdt Netflix het lekker vaag. Naast de basis voor het verhaal weten we enkel dat Dirty Lines in 2021 uit moet gaan komen. Uit hoeveel afleveringen de serie gaat bestaan en hoe de cast eruit gaat zien, blijft voorlopig een groot mysterie.

Afhankelijk van hoe de huidige pandemie zich ontwikkelt krijgen we waarschijnlijk begin volgend jaar de eerste trailer te zien. Hopelijk weet Pieter Bart Korthuis de vieze nasmaak die Ares achterliet weg te wassen.

Reageer op artikel:
Dirty Lines: Netflix onthult Nederlandse Original serie over telefoonseks
Sluiten